Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών κατηγορεί το Ισραήλ για υποκρισία


Απρίλιος 17, 2022. Ελλάδα.

Τελ Αβίβ.

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών αντέδρασε με «λύπη και απόρριψη» στις δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών του Ισραήλ, Γιαΐρ Λαπίντ, που καταδίκαζε τη συνεχιζόμενη στρατιωτική επιχείρηση της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Η Ρωσία κατηγόρησε το Ισραήλ για υποκρισία με την επιθετική αντίδραση στις ενέργειες της Ρωσίας: «Υπάρχει μια προσπάθεια να εκμεταλλευτεί την κατάσταση γύρω από την Ουκρανία για να αποσπάσει την προσοχή της διεθνούς κοινότητας από μια από τις πιο μακροχρόνιες ανεπίλυτες συγκρούσεις — την Παλαιστινο-Ισραηλινή», αναφέρει η ρωσική δήλωση.

«Είναι επίσης αξιοσημείωτο ότι η μεγαλύτερη κατοχή στη μεταπολεμική παγκόσμια ιστορία πραγματοποιείται με τη σιωπηρή συνεννόηση των κορυφαίων δυτικών χωρών και την πραγματική υποστήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών», πρόσθεσε η Ρωσία.

Το Κρεμλίνο συνέχισε να καταγγέλλει τον αποκλεισμό της Γάζας και την «παράνομη κατοχή και υφέρπουσα προσάρτηση παλαιστινιακών εδαφών».

Δεν έχει διευκρινιστεί ποιες ακριβώς παρατηρήσεις προκάλεσαν την απάντηση της Ρωσίας, αν και συμπίπτουν στενά με την υποστήριξη του Ισραήλ σε ψήφισμα του ΟΗΕ που καταδικάζει τη ρωσική επιθετικότητα στην Ουκρανία και την απομάκρυνση της Ρωσίας από το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, σημειώνει το ισραηλινό δημοσίευμα.

Israel National News

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr