Διαμάχη στη Βουλγαρία για την αποστολή όπλων στην Ουκρανία


Απρίλιος 24, 2022. Ελλάδα.

Το ζήτημα των προμηθειών όπλων στην Ουκρανία προκάλεσε διαμάχη στη Βουλγαρία μεταξύ των μελών της κυβέρνησης, στην οποία ο κυβερνών συνασπισμός αποφάσισε να μην αποστείλει όπλα, αναφέρει το Bloomberg

Σύμφωνα με το πρακτορείο, οι αρχές της χώρας δεν έχουν ανταποκριθεί στις εκκλήσεις χωρών της ΕΕ να βοηθήσουν την Ουκρανία με την προμήθεια όπλων.

Έτσι, το φιλορωσικό «Σοσιαλιστικό Κόμμα της Βουλγαρίας» απείλησε να αποχωρήσει από τον κυβερνητικό συνασπισμό εάν οι αρχές εγκρίνουν την προμήθεια όπλων στο Κίεβο. 

Παράλληλα, το κεντροδεξιό κόμμα «Δημοκρατική Βουλγαρία» απείλησε να αποχωρήσει από τον συνασπισμό εάν δεν αποστείλει η χώρα οπλισμό στην Ουκρανία.

«Αυτή η κυβέρνηση έχει ξεκαθαρίσει πολλές φορές ότι καταδικάζει την επιθετικότητα της Ρωσίας». Αυτό δήλωσε ο πρωθυπουργός Κιρίλ Πέτκοφ στο «Nova TV» σχετικά με τον πόλεμο στην Ουκρανία, σημειώνει η news.bg.

Ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας ωστόσο δήλωσε ότι ως άτομο είναι υπέρ της αποστολής οπλισμού στην Ουκρανία, αλλά ως πρωθυπουργός πρέπει να ακολουθήσει τον κυβερνητικό συνασπισμό.

«Ώς άτομο, ως Κιρίλ Πέτκοφ  και όχι ως πρωθυπουργός, για μένα η στρατιωτική βοήθεια είναι το σωστή. Αλλά σε αυτή την περίπτωση είμαι πρωθυπουργός, έχω εταίρους του συνασπισμού που έχουν σαφείς κόκκινες γραμμές και το καθήκον μου δεν είναι να μην προσποιούμαι πως είμαι ο πιο γενναίος» εξήγησε ο Πέτκοφ.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr