Ρουμανία: Για πρώτη φορά το Άγιο Φως από την Ιερουσαλήμ θα σταλεί και στην Ουκρανία και Μολδαβία


Απρίλιος 23, 2022. Ελλάδα.

Βουκουρέστι.

Το Άγιο Φως που θα έρθει από την Ιερουσαλήμ το Σάββατο θα σταλεί για πρώτη φορά στις κοινότητες της Ουκρανίας και της Δημοκρατίας της Μολδαβίας.

Στο αεροδρόμιο της Σουτσεάβα ο Παναγιώτατος Πατήρ Δαμασκηνός Ντορνεάνουλ θα είναι παραλάβει, το Σάββατο, από τις 20.00, σύμφωνα με την παράδοση, στο Άγιο Φως που έρχεται από την Ιερουσαλήμ, σύμφωνα με το Ρουμανικό Πατριαρχείο.

Το Άγιο Φως που φτάνει στη Ρουμανία θα μεταδοθεί και σε αρκετές χριστιανικές κοινότητες στην Ουκρανία.

Επίσης, στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Ιασίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μολδαβίας και Μπουκοβίνας Θεοφάνης και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεσσαραβίας Πέτρος θα λάβουν το Άγιο Φως που θα φέρουν οι εκπρόσωποι της Αρχιεπισκοπής Ιασίου στο Βουκουρέστι.

Στη συνέχεια το Άγιο Φως θα προσφερθεί μόνο στους αντιπροσώπους των αρχιεπισκοπών και ενοριών και οι πιστοί θα το παραλάβουν στην Αναστάσιμη Ακολουθία.

«Είναι η πρώτη φορά που οι αδελφοί μας από την άλλη πλευρά του Προυτ έρχονται στο Ιάσιο για να λάβουν το Άγιο Φως που έφερε αντιπροσωπεία του Πατριαρχείου της Ρουμανίας από τους Αγίους Τόπους. Στη συνέχεια θα μεταδοθεί, μέσω ξηράς, σε ολόκληρη τη Μητροπολιτική Εκκλησία της Βεσσαραβίας», λένε οι εκπρόσωποι της Μητροπολιτικής Εκκλησίας της Μολδαβίας.

bzi.ro

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr