Υπερδνειστερία: Εκρήξεις κατέστρεψαν αναμεταδότες ρωσικού ραδιοφώνου


Απρίλιος 26, 2022. Ελλάδα.

Το πρωί της 26ης Απριλίου σημειώθηκαν δύο εκρήξεις στο χωριό Μαγιάκ στο έδαφος της μη αναγνωρισμένης Μολδαβικής Δημοκρατίας της Υπερδνειστερίας, που είχαν ως αποτέλεσμα να καταστραφούν δύο μεγάλοι αναμεταδότες του ρωσικού ραδιοφώνου.

Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, οι δύο πύργοι με τις ισχυρές κεραίες μετέδιδαν το ρωσικό ραδιοφωνικό σήμα στους κατοίκους της περιοχής και όπως σημειώνεται είχαν κατασκευαστεί τη δεκαετία του 1960 από την τότε Σοβιετική Ένωση.

Κανείς από τους υπαλλήλους του ραδιοφωνικού κέντρου ή πολίτες δεν τραυματίστηκε. Οι δυνάμεις ασφαλείας έχουν ξεκινήσει έρευνα για το περιστατικό.

Την προηγούμενη μέρα, στις 25 Απριλίου, άγνωστοι προσπάθησαν να ανατινάξουν το κτίριο του Υπουργείου Κρατικής Ασφάλειας (MGB) με χειροκίνητους εκτοξευτές αντιαρματικών χειροβομβίδων. 

Οι αρχές της Μολδαβίας χαρακτήρισαν το περιστατικό απόπειρα επιδείνωσης της κατάστασης στο έδαφος της Υπερδνειστερίας. Κάλεσαν τους κατοίκους να παραμείνουν ψύχραιμοι και υποσχέθηκαν να εξετάσουν το περιστατικό λεπτομερώς.

 Σύμφωνα με το  κανάλι «tsvtiraspol»στο Telegram, συνολικά σημειώθηκαν τρεις τρομοκρατικές επιθέσεις τις τελευταίες 24 ώρες: ο βομβαρδισμός της MGB, η έκρηξη κεραιών στο Μαγιάκ και μια επίθεση με drone στο αεροδρόμιο.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr