Πέθανε ο Ρώσος εθνικιστής Βλαντίμιρ Ζιρινόφσκι από κορωνοϊό


«Ο βουλευτής της Κρατικής Δούμας της Ρωσίας, επικεφαλής του ρωσικού κόμματος LDPR Βλαντίμιρ Ζιρινόφσκι, ο οποίος εξέφρασε προηγουμένως το σχέδιο καταστροφής της Τουρκίας, θεωρεί ότι η διάλυση αυτής της χώρας μπορεί να γίνει πραγματική σε 5-10 χρόνια», γράφει δημοσίευμα της minval.az το 2016, μετά την κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους από την Τουρκία.

Απρίλιος 6, 2022. Ελλάδα.

Μόσχα.

Πέθανε ο ηγέτης του Φιλελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος της Ρωσίας και ένας από τους πιο σκληρούς Ρώσους εθνικιστές Βλαντίμιρ Ζιρινόφσκι. Την είδηση ​​ανακοίνωσε ο Πρόεδρος της Κρατικής Δούμας Βιατσεσλάβ Βολοντίν.

Ο Βολοντίν ανακοίνωσε ότι ο Ζιρινόφσκι πέθανε μετά από «μακρά και σοβαρή ασθένεια».  Ο 75χρονος πολιτικός εισήχθη σε νοσοκομείο της Μόσχας στις αρχές Φεβρουαρίου αφού βρέθηκε θετικός στον COVID-19 και εμφάνισε πνευμονία.


Ο Ζιρινόφσκι υπήρξε μια από τις πιο εξέχουσες και γνωστές προσωπικότητες της ρωσικής πολιτικής τις τελευταίες τρεις δεκαετίες, εμφανιζόμενος συχνά στα ρωσικά και διεθνή πρωτοσέλιδα με τα ξενοφοβικά σχόλιά του και την παράξενη δημόσια συμπεριφορά του, συμπεριλαμβανομένων των γροθιών στο κοινοβούλιο και στα τηλεοπτικά στούντιο.

Μάλιστα, στην κατάρριψη ρωσικού αεροσκάφους από τη Τουρκίας, στα τουρκοσυριακά σύνορα, το 2015 είχε κάνει την πολύκροτη δήλωση να ρίξει η Ρωσία πυρηνική βόμβα στο Βόσπορο, για να πνιγεί η Κωνσταντινούπολη από τα παλιρροϊκά κύματα που θα δημιουργούνταν...

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr