Βουλγαρία: Διαμαρτυρίες κατά της στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία - με πλακάτ του ρωσικού «Z»

Και διαδηλώσεις υπέρ της ειρήνης και  κατά  της ρωσικής βίας


Απρίλιος 6, 2022. Ελλάδα.

Σόφια.

Δύο διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν που καλούσαν τη Βουλγαρία να μην στείλει στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία απέκλεισαν το κέντρο της πρωτεύουσας επί αρκετές ώρες.

Χιλιάδες υποστηρικτές του κόμματος ‘Βαζράζντανε’ [Αναγέννηση] ζήτησαν από τη Σόφια να μην παρέμβει στη σύγκρουση στην Ουκρανία.


Οι άνθρωποι του  Κωνσταντίν Κωνσταντίνοφ ήρθαν με λεωφορεία από όλη τη χώρα για να ζητήσουν την παραίτηση της κυβέρνησης του Κιρίλ Πέτκοφ.

Στη διαμαρτυρία έγιναν εκκλήσεις για υποστήριξη στη Ρωσία και αφίσες με το γράμμα «Ζ» του ρωσικού στρατού. 

Επίσης, ο εξωκοινοβουλευτικός σχηματισμός «Ειρήνη» προσχώρησε στη δυσαρέσκεια επιμένοντας στην ουδετερότητα της Βουλγαρίας.

Την ίδια ώρα, στο Μπουργκάς πραγματοποιήθηκε ειρηνική διαδήλωση κατά του πολέμου στην Ουκρανία, που προκλήθηκε από τη βία στο Μπούτσα. Συμμετείχαν δεκάδες Ουκρανές γυναίκες και παιδιά. Πήγαν και Βούλγαροι να τους υποστηρίξουν.Ειρηνική πομπή και αγρυπνία με το φως των κεριών πραγματοποιήθηκε επίσης στη Φιλιππούπολη στη μνήμη των αθώων θυμάτων του πολέμου στην Ουκρανία. Ο κόσμος προσευχήθηκε για ειρήνη και τερματισμό του πολέμου το συντομότερο δυνατό. Οι προσευχές ήταν για τους χιλιάδες πρόσφυγες που έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους.

BtvNovinite.bg

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr