Τέσσερα ολλανδικά F-35 προστέθηκαν για την προστασία του βουλγαρικού εναέριου χώρου



Απρίλιος 6, 2022. Ελλάδα.

Η Πολεμική Αεροπορία του Βασιλείου της Ολλανδίας μετέφερε σήμερα τέσσερα αεροσκάφη F-35 στη βουλγαρική αεροπορική βάση Γκράφ Ιγκνατίεβο. 

Θα εκτελούν καθήκοντα ενισχυμένης προστασίας του εναέριου χώρου μαζί με τη Βουλγαρική Πολεμική Αεροπορία έως τις 31 Μαΐου 2022.

 Όπως σημειώνεται οι Ολλανδοί πιλότοι, μαζί με τους Βούλγαρους ομολόγους τους, θα εκτελούν καθήκοντα στον τομέα της εναέριας υπηρεσίας, της αναχαίτισης, της οπτικής αναγνώρισης και της συνοδείας.

 Η βουλγαρική Πολεμική Αεροπορία θα συνεχίσει να εκπληρώνει τις εθνικές της δεσμεύσεις να είναι σε υπηρεσία στο Ολοκληρωμένο Σύστημα Αεροπορικής και Πυραυλικής Άμυνας του ΝΑΤΟ (NATINAMDS).

Κάθε ένα από τα μέρη θα αναλάβει το κόστος των δικών του δυνάμεων και πόρων που εμπλέκονται στην ενίσχυση της αεροπορικής ασφάλειας.

Το Υπουργικό Συμβούλιο εξουσιοδότησε την από κοινού υλοποίηση των καθηκόντων ενίσχυσης της προστασίας του εναέριου χώρου της Βουλγαρίας από τις Πολεμικές Αεροπορίες της Βουλγαρίας και της Ολλανδίας. Κατά την υλοποίηση των κοινών καθηκόντων στην εναέρια προστασία (Air Policing) θα χρησιμοποιηθούν κατά προτεραιότητα τα βουλγαρικά μαχητικά σε υπηρεσία.

Η αποστολή εφαρμόζει μέτρα για τη διασφάλιση της ασφάλειας των χωρών μελών του ΝΑΤΟ στην Ανατολική Πτέρυγα και θα εφαρμοστεί σύμφωνα με τα σχέδια και τις διαδικασίες του Ολοκληρωμένου Συστήματος Αεροπορικής και Πυραυλικής Άμυνας της Συμμαχίας (NATINAMDS).

Η προστασία του εναέριου χώρου του ΝΑΤΟ είναι μια αποστολή συλλογικής άμυνας εν καιρώ ειρήνης . Σκοπός του είναι να διασφαλίσει την ακεραιότητα και την ασφάλεια του εναέριου χώρου των Συμμάχων.

Η συμμετοχή προσωπικού και εξοπλισμού της Βουλγαρικής Πολεμικής Αεροπορίας στις κοινές επιχειρήσεις εναέριας επιτήρησης αποδεικνύει τις ικανότητες της πολεμικής αεροπορίας της Βουλγαρίας να ενεργεί ενσωματωμένη με τις δυνάμεις των συμμάχων χωρών για να διασφαλίσει την αεροπορική ασφάλεια των χωρών της Ανατολικής πλευράς της Συμμαχίας.

Οι αποφάσεις για τη διασφάλιση της ασφάλειας των Συμμάχων στην Ανατολική Ευρώπη λήφθηκαν από τους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων των κρατών μελών στις συνόδους κορυφής του ΝΑΤΟ στην Ουαλία το 2014 και στη Βαρσοβία το 2016. Μία από αυτές τις αποφάσεις είναι η ενίσχυση της αποστολής ασφαλείας στον εναέριο χώρο των κρατών μελών της ανατολικής πλευράς με συμμαχικές δυνάμεις σε εκ περιτροπής βάση.

 Η βουλγαρική Πολεμική Αεροπορία εκτέλεσε από κοινού καθήκοντα Αεροπορίας το 2014 και το 2016 με δυνάμεις και πόρους από την Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ, το 2017 - με δυνάμεις και πόρους από την Πολεμική Αεροπορία της Ιταλικής Δημοκρατίας και το 2022 - με δυνάμεις και πόρους από την Πολεμική Αεροπορία του Βασιλείου της Ισπανίας. 

Από το 2012, η ​​βουλγαρική Πολεμική Αεροπορία έχει πραγματοποιήσει σημαντικό αριθμό διασυνοριακών επιχειρήσεων μαζί με τις Πολεμικές Αεροπορίες της Ελλάδας και της Ρουμανίας.

dariknews.bg

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr