Ο Πούτιν είπε «ναι» σε συνάντηση με ηγέτες Ουκρανίας, Γαλλίας, Γερμανίας, λέει ο Βίκτορ Όρμπαν


Απρίλιος 6, 2022. Ελλάδα.

Ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι πρότεινε στον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, που έχει στενές σχέσεις μαζί του, να κηρύξει άμεση εκεχειρία και να συνομιλήσει με ηγέτες της Ουκρανίας, της Γαλλίας και της Γερμανίας, ανέφεραν το Γαλλικό Πρακτορείο και το Reuters σύμφωνα με το Agerpres.

Ο Βίκτορ Όρμπαν πρόσθεσε ότι κάλεσε τον Βλαντιμίρ Πούτιν στη Βουδαπέστη για συνομιλίες με τους Ουκρανούς, Γάλλους και Γερμανούς ηγέτες. «Αυτός (ο Πούτιν) είπε ναι, αλλά με όρους», είπε ο Όρμπαν, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Ο Ούγγρος πρωθυπουργός έδωσε διαβεβαιώσεις ότι ο αρχηγός του ρωσικού κράτους ανέλαβε την πρωτοβουλία αυτού του τηλεφωνήματος, αφού τον συνεχάρη για την τέταρτη νίκη του στις βουλευτικές εκλογές που διεξήχθησαν την Κυριακή.

Η Ουγγαρία, μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) και του Οργανισμού Βορειοατλαντικής Συνθήκης (ΝΑΤΟ), δεν έχει καταδικάσει ρητά τον Βλαντίμιρ Πούτιν από την έναρξη της ρωσικής στρατιωτικής επίθεσης, παρόλο που έχει καταδικάσει τη ρωσική εισβολή.

«Είναι βέβαιο ότι δεν θα στείλουμε όπλα στην Ουκρανία. Δεν θα υποκύψουμε στην πίεση για παράταση των κυρώσεων στο ρωσικό πετρέλαιο και φυσικό αέριο», επέμεινε ο Βίκτορ Όρμπαν.

Ερωτηθείς για την ουκρανική πόλη Μπούτσα στο βορειοδυτικό Κίεβο, όπου βρέθηκαν δεκάδες πτώματα την περασμένη εβδομάδα, ο Όρμπαν παραγκωνίστηκε από ένα κύμα καταδίκης από τη Δύση. 

«Πιστεύω ότι όλες οι φρικαλεότητες πρέπει να εξεταστούν, ζούμε σε μια εποχή μαζικής χειραγώγησης», είπε, καλώντας για μια «ανεξάρτητη και δίκαιη» έρευνα και προέτρεψε την προστασία των αμάχων «πάση θυσία».

Το Κρεμλίνο ανέφερε επίσης σε ανακοίνωσή του ότι ο Βλαντίμιρ Πούτιν μίλησε τηλεφωνικά με τον Ούγγρο πρωθυπουργό Βίκτορ Όρμπαν για τη διοργάνωση συνομιλιών μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας.

G4 Media.ro

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr