Λιβύη: «Η Άγκυρα πιέζει τον Νταμπαϊμπά να παραιτηθεί από τη θέση του»


Απρίλιος 6, 2022. Ελλάδα.

Η γαλλική εφημερίδα, L'Opinion, αποκάλυψε τις θετικές πιέσεις που άσκησε η Τουρκία στον Πρωθυπουργό της Λιβύης  Αμπντέλ Χαμίντ Νταμπαϊμπά να παραιτηθεί από τη θέση του.

Η εφημερίδα ανέφερε ότι η Τουρκία μπορεί να διαδραματίσει κεντρικό ρόλο στην επίλυση της λιβυκής πολιτικής κρίσης γέρνοντας την πλάστιγγα προς την κυβέρνηση Φατχί Μπασάγκα, που κέρδισε την εμπιστοσύνη της Βουλής χωρίς να μπορεί να ασκήσει τα καθήκοντά της.

 

Μετρημένες οι μέρες του Νταμπαϊμπά

 

Το δημοσίευμα της Τρίτης αναφέρει ότι οι ημέρες του πρωθυπουργού της κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας, Αμπντέλ Χαμίντ Νταμπαϊμπά, είναι μετρημένες.

Εξήγησε ότι ο επιχειρηματίας, ο οποίος κατάγεται από τη Μισράτα και ανέλαβε την προεδρία της νέας κυβέρνησης στις 10 Μαρτίου 2021, έχει τελειώσει το έργο του.

Όπως σημειώνει το κείμενο ένα χρόνο πριν ανέβηκε στην εξουσία με την υποστήριξη της Τουρκίας και την έγκριση της Ρωσίας και της Δύσης, τώρα η  Τουρκία δεν υπερασπίζεται πλέον τον Νταμπαϊμπά με τον ίδιο ενθουσιασμό.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της γαλλικής εφημερίδας, ο Νταμπαϊμπά εμφανίζεται σε δύσκολη θέση, ειδικά από τη στιγμή που η Άγκυρα δείχνει προσέγγιση με τον Φατχί Μπασάγκα. Και μέσω αυτού επιδιώκει να ανοίξει μια γραμμή επικοινωνίας με το κοινοβούλιο στο Τομπρούκ, στα ανατολικά της χώρας.

Akhbar Libya 24

--

 

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr