Συνάντηση Αυστριακού καγκελαρίου με τον Ρώσο Πρόεδρο: Δεν ήταν φιλική…


Απρίλιος 11, 2022. Ελλάδα.

 

Ο Αυστριακός καγκελάριος Καρλ Νεχάμερ είναι ο πρώτος Ευρωπαίος ηγέτης που συναντήθηκε κατ’ ιδίαν με τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν στη Μόσχα, τη ρωσική πρωτεύουσα, από την έναρξη του πολέμου Ρωσίας-Ουκρανίας.

  Ο Νεχάμερ περιέγραψε τη συνάντηση ως «πολύ άμεση, ανοιχτή και σκληρή».

Το πιο σημαντικό μήνυμα προς τον Ρώσο Πρόεδρο ήταν ότι «αυτός ο πόλεμος πρέπει να σταματήσει», δήλωσε το Γραφείο της Καγκελαρίου το απόγευμα της Δευτέρας. Η ίδια η συνομιλία διήρκεσε περίπου 75 λεπτά, ολόκληρη η συνάντηση γύρω στα 90 λεπτά. Επί μία ώρα έπρεπε να περιμένει τον Πούτιν.

Το σκηνικό των γεγονότων έλαβε χώρα σε μια εξοχική κατοικία στο Νόβο Ογκάρεβο κοντά στη Μόσχα, δηλαδή η κατοικία του ίδιου του κυρίου του Κρεμλίνου.

Ιδιωτικά, δηλαδή χωρίς συμβούλους, πρεσβευτές και άλλα παρόμοια, σε ένα «μακρύ τραπέζι».

 Μέρη της συνομιλίας μεταφράστηκαν, εν μέρει στα γερμανικά - ο Πούτιν μιλά πολύ καλά γερμανικά. Δεν υπήρχε χειραψία ή ακόμη και κοινές φωτογραφίες - επίσης από την ανησυχία ότι οι φωτογραφίες θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για σκοπούς (ρωσικής) προπαγάνδας.

 

«Δεν ήταν φιλική επίσκεψη»


Ο ίδιος ο Νεχάμερ περιέγραψε τη συνάντηση σε δήλωσή του στη συνέχεια ως «πολύ σκληρή», «πολύ ανοιχτή» και «πολύ άμεση» - «καθόλου φιλική επίσκεψη», τόνισε.

Ήθελε «να μην αφήσει τίποτε χωρίς προσπάθεια» για να φέρει παύση των εχθροπραξιών ή τουλάχιστον ανθρωπιστική πρόοδο για τον πάσχοντα άμαχο πληθυσμό στην Ουκρανία.

«Δεν υπάρχει εναλλακτική από την αναζήτηση άμεσου διαλόγου με τη Ρωσία, παρά τις διαφορές». «Δεν υπάρχει εναλλακτική από την αναζήτηση άμεσου διαλόγου με τη Ρωσία, παρά τις διαφορές».

Τα φερόμενα εγκλήματα πολέμου από τη ρωσική πλευρά αντιμετωπίστηκαν επίσης «με τον πιο σαφή τρόπο», ανέφερε.

 Επιπλέον, ο καγκελάριος κατέστησε σαφές ότι οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας θα συνεχιστούν και σε κάθε περίπτωση θα γίνουν περαιτέρω αυστηρότερες όσο πεθαίνουν άνθρωποι στην Ουκρανία.

 

Kronen Zeitung

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr