Η DNR διεκδικεί τον έλεγχο του λιμανιού της Μαριούπολης

 

«Περισσότεροι από 1.500 Ουκρανοί μαχητές είναι παρόντες στην περιοχή του εργοστασίου «Azovstal» στη Μαριούπολη»


Απρίλιος 11, 2022. Ελλάδα.

Ο Πρόεδρος της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ- DNR, Ντένις Πουσίλιν, ανακοίνωσε ότι οι δυνάμεις του και οι ρωσικές δυνάμεις έχουν τον έλεγχο του λιμανιού της Μαριούπολης.

«Όσον αφορά το λιμάνι της Μαριούπολης, είναι ήδη υπό τον έλεγχό μας», είπε ο Πουσίλιν στο ρωσικό Κανάλι Ένα σήμερα, Δευτέρα, σημειώνοντας ότι οι στρατιωτικές επιχειρήσεις θα συνεχιστούν «θα εντείνουμε και θα εδραιώσουμε την πρόοδο στα μέτωπα για την απελευθέρωση του εδάφους της δημοκρατίας το ταχύτερο δυνατό».

Πρόσθεσε ότι περισσότεροι από 1.500 Ουκρανοί μαχητές είναι παρόντες στην περιοχή του εργοστασίου «Azovstal» στη Μαριούπολη, λέγοντας:

«Υπάρχουν ακόμη αρκετοί εθνικιστές στην περιοχή του εργοστασίου (Azovstal) και ο αριθμός προφανώς κυμαίνεται από 1,5 έως 3.000 άτομα».

Η Λαϊκή Δημοκρατία του Ντόνετσκ ανακοίνωσε την Κυριακή ότι Ρώσοι στρατιώτες, σε συνεργασία με τις δυνάμεις της, κατάφεραν να εκκενώσουν 47 ναύτες που εργάζονταν στα πληρώματα των πλοίων, τα οποία πολιορκήθηκαν από Ουκρανούς εθνικιστές στο λιμάνι της Μαριούπολης.

shorouknews.com

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr