Κυριακή 17 Απριλίου 2022

Η Μολδαβία αρνήθηκε να πουλήσει τα μαχητικά της στην Ουκρανία


Απρίλιος 17, 2022. Ελλάδα.

Τις πρώτες μέρες του πολέμου, η Ουκρανία ζήτησε από τη Μολδαβία να μεταφέρει τα MiG-29, τα οποία βρίσκονται σε καλή κατάσταση, αλλά, δεν χρησιμοποιούνται.

Σύμφωνα με την ουκρανική «Ευρωπαϊκή Αλήθεια» τις πρώτες ημέρες της ρωσικής εισβολής, η ουκρανική ηγεσία απηύθυνε έκκληση στη μολδαβική κυβέρνηση να πουλήσει ή να μεταφέρει στην Ουκρανία τα μαχητικά αεροσκάφη της Μολδαβικής Πολεμικής Αεροπορίας.

Το υπουργείο Άμυνας της Μολδαβίας διαθέτει έξι μαχητικά MiG-29 που εδρεύουν σε αεροπορική βάση στο βόρειο τμήμα της χώρας. 

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, είναι όλα σε κατάσταση λειτουργίας, αλλά τα αεροπλάνα δεν έχουν απογειωθεί εδώ και πολύ καιρό. 

Το Κισινάου προσπάθησε να τα πουλήσει για μεγάλο χρονικό διάστημα, η δημοπρασία ήταν ανεπιτυχής.

Ωστόσο, δημοσιογραφικές πηγές υποστηρίζουν ότι το Κίεβο έλαβε κατηγορηματική άρνηση από την ηγεσία της κυβέρνησης της Μολδαβίας κατόπιν αιτήματός της, εξηγώντας ότι «δεν θέλουμε να εκνευρίσουμε τη Ρωσία». Η Μολδαβία πίστευε ότι η Ρωσία θα το θεωρούσε παραβίαση της αρχής της ουδετερότητας.

Αλλά, τις προάλλες η Μολδαβία ουσιαστικά έπαψε να είναι ουδέτερη στον ρωσο-ουκρανικό πόλεμο και αποφάσισε να αναλάβει δράση, λαμβάνοντας το μέρος της Ουκρανίας, που εκνεύρισε τη Μόσχα, σημειώνει το δημοσίευμα.

pravda.com.ua

 

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr