Τετάρτη 20 Απριλίου 2022

Η Ολλανδία θα παραδώσει στην Ουκρανία αυτοκινούμενα οβιδοβόλα


Απρίλιος 20, 2022. Ελλάδα.

Κίεβο.

Η ολλανδική κυβέρνηση σκοπεύει να παραδώσει στην Ουκρανία αυτοκινούμενα οβιδοβόλα PzH 2000 των 155 mm.

Αυτό ανέφερε το Bloomberg επικαλούμενο ανώνυμο Γερμανό αξιωματούχο, σύμφωνα με τον ουκρανικό στρατό.

Επίσης, η Γερμανία θα προμηθεύσει το Κίεβο βλήματα των 155 χιλιοστών και θα εκπαιδεύσει τον ουκρανικό στρατό.

Η εκπαίδευση μπορεί να πραγματοποιηθεί στην Πολωνία ή τη Γερμανία.

Το αυτοκινούμενο πυροβόλο όπλο 155 mm "PzH-2000" είναι ένα κλειστό όπλο σε σασί ερπυστριοφόρου, κατασκευασμένο με βάση εξαρτήματα και μονάδες της δεξαμενής "Leopard-2".

Οι τυπικές βολές πυροβολικού χρησιμοποιούνται στους στρατούς του ΝΑΤΟ.

Το δημοσίευμα επιβεβαίωσε ότι η γερμανική κυβέρνηση διαπραγματεύεται την προμήθεια τανκς στην Ουκρανία, αλλά όχι απευθείας.


Η Γερμανία προσφέρει στις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης να δώσουν τανκς σοβιετικής κατασκευής στην Ουκρανία με αντάλλαγμα τον επανεξοπλισμό με σύγχρονα γερμανικά οχήματα.

Την προηγούμενη μέρα, ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς κατέστησε σαφές ότι η προμήθεια όπλων στην Ουκρανία από τις εφεδρείες της Bundeswehr είναι απίθανη.

Αντίθετα, πρότεινε το ακόλουθο σχέδιο: Η Ουκρανία επιλέγει όπλα από μια λίστα που παρέχεται από Γερμανούς κατασκευαστές και η Γερμανία δίνει χρήματα για να τα αγοράσει.

Είπε επίσης ότι οι εταίροι του ΝΑΤΟ που προμηθεύουν όπλα σοβιετικού τύπου στην Ουκρανία θα μπορούσαν να λάβουν όπλα από τη Γερμανία σε αντάλλαγμα, όπως σημειώνεται στην ιστοσελίδα του ουκρανικού στρατού.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr