Η Νορβηγία στέλνει «Mistral Manpads» στην Ουκρανία


Απρίλιος 20, 2022. Ελλάδα.

Κίεβο.

Η Νορβηγία θα στείλει φορτίο στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία με τη μορφή φορητών αντιαεροπορικών πυραυλικών συστημάτων Mistral.

Σύμφωνα με τον ουκρανικό στρατό:

Σήμερα, 20 Απριλίου, ο επικεφαλής του Γραφείου του Προέδρου της Ουκρανίας Αντρίι Έρμακ  έγραψε στο Telegram  ότι η Νορβηγία θα στείλει περίπου 100 φορητά αντιαεροπορικά πυραυλικά συστήματα Mistral στην Ουκρανία.

«Καλά νέα το πρωί. Η Νορβηγία αποφάσισε να στείλει περίπου 100 αντιαεροπορικά πυραυλικά συστήματα Mistral στην Ουκρανία, ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας της χώρας», έγραψε ο Έρμακ.


Ωστόσο, από το μήνυμα δεν είναι ξεκάθαρο αν πρόκειται για τον αριθμό των εκτοξευτών ή για τον συνολικό αριθμό των αντιαεροπορικών βλημάτων που μεταφέρονται μαζί με τους εκτοξευτές.

Το Mistral  είναι ένα φορητό αντιαεροπορικό πυραυλικό σύστημα σχεδιασμένο να πλήττει στόχους σε χαμηλά ύψη, όπως ελικόπτερα και αεροπλάνα.

Αναπτύχθηκε στη Γαλλία, το 1987 εντάχθηκε στον Γαλλικό Στρατό. Το 2000, αναπτύχθηκε ένα αναβαθμισμένο μοντέλο - το Mistral 2 και αργότερα το Mistral 3.

Οι κατευθυνόμενοι αντιαεροπορικοί πύραυλοι μικρής εμβέλειας είναι εξοπλισμένοι με υπέρυθρη κεφαλή, η οποία επιτρέπει να χτυπάει εναέριους στόχους που εκπέμπουν θερμότητα.

Αυτό το συγκρότημα εξάγεται ενεργά και λειτουργεί σε πολλές χώρες σε όλο τον κόσμο.

Η αποστολή έρχεται μετά από αναφορά μελών του νορβηγικού κοινοβουλίου να αποσταλούν όπλα στην Ουκρανία, γράφει στη σελίδα του ο ουκρανικός στρατός.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr