Η Ρωσία στρατολογεί χιλιάδες μισθοφόρους από τη Συρία και τη Λιβύη


Απρίλιος 20, 2022. Ελλάδα.

Η Ρωσία έχει αναπτύξει έως και 20.000 μισθοφόρους από τη Συρία, τη Λιβύη και άλλες χώρες στην περιοχή Ντονμπάς της Ουκρανίας.

Αυτό αναφέρει Αμερικανός αξιωματούχος, σύμφωνα με τη βρετανική  Guardian.

Οι μισθοφόροι στάλθηκαν στη μάχη χωρίς βαρύ εξοπλισμό ή τεθωρακισμένα οχήματα, σύμφωνα με τον αξιωματούχο.

Είπε ότι οι εκτιμήσεις για την εμπλοκή μισθοφόρων στο έδαφος της ανατολικής Ουκρανίας κυμαίνονταν από 10.000 έως 20.000 και ότι ήταν δύσκολο να πούμε πόσοι από αυτούς ήταν Σύροι, Λίβυοι ή από άλλες χώρες που στρατολογήθηκαν από την ομάδα Wagner.

«Αυτό που μπορώ να σας πω είναι ότι έχουμε δει κάποιες μεταφορές από αυτές τις περιοχές, τη Συρία και τη Λιβύη, στην περιοχή του Ντονμπάς, και αυτοί οι άνθρωποι χρησιμοποιούνται κυρίως μαζικά ενάντια στην ουκρανική αντίσταση», είπε ο αξιωματούχος.

«Δεν έχουν βαρύ εξοπλισμό ή οχήματα», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα, δεκάδες νέοι Αιθίοπες απευθύνθηκαν στη ρωσική πρεσβεία εκδηλώνοντας την επιθυμία να ενταχθούν ως στρατιώτες να πολεμήσουν στην Ουκρανία.


The Guardian


Οι μισθοφόροι στρατολογήθηκαν καθώς η Ρωσία προσπαθεί να κατακτήσει όσο το δυνατόν περισσότερα εδάφη στην ανατολική Ουκρανία, προκειμένου να κερδίσει κάθε είδους νίκη που θα μπορούσε να καυχηθεί ο Βλαντίμιρ Πούτιν στη στρατιωτική παρέλαση της 9ης Μαΐου στη Μόσχα.

digi24.ro

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr