«Aυτές είναι οι τελευταίες μας ώρες» - Ο Ουκρανός διοικητής ζητά αποχώρηση από τη Μαριούπολη


Απρίλιος 20, 2022. Ελλάδα.

Κίεβο.

Ο Σεργκέι Βολίνα, διοικητής των Ουκρανών Πεζοναυτών που πολεμούν στο τελευταίο προπύργιο της Μαριούπολης, είπε ότι οι δυνάμεις του ζούσαν «τις τελευταίες μέρες, αν όχι ώρες» και έκανε έκκληση να τους επιτραπεί να βγουν από το πολιορκημένο εργοστάσιο Azovstal.

Ο διοικητής της ουκρανικής 36ης Ειδικής Ταξιαρχίας, μέλη της οποίας βρίσκονται στο εργοστάσιο που βρίσκεται υπό πολιορκία, δήλωσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις είναι σημαντικά ανώτερες και έστειλε έκκληση για βοήθεια στους παγκόσμιους ηγέτες, αναφέρει το Tanjug.

«Αυτές είναι μάλλον οι τελευταίες μας μέρες, αν όχι ώρες. Ο εχθρός μας ξεπερνάει, είναι δεκαπλάσιοι. Κάνουμε έκκληση και ζητάμε από όλους τους παγκόσμιους ηγέτες να μας βοηθήσουν. Τους ζητάμε να οργανώσουν μια ενέργεια και να μας πάνε στο έδαφος τρίτης χώρας», είπε ο Βολίνα.

Δήλωσε επίσης ότι οι Ρώσοι έχουν «πλεονέκτημα στον αέρα, στο πυροβολικό, στις δυνάμεις τους στην ξηρά, σε εξοπλισμό και σε τανκς».

«Διατηρούμε μόνο μία τοποθεσία, το εργοστάσιο ‘Azovstal’, όπου, εκτός από μέλη του στρατού, υπάρχουν και πολίτες που είναι θύματα αυτού του πολέμου», τόνισε ο Ουκρανός διοικητής.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr