Μέση Ανατολή: «Οι κάτοικοι της Γάζας δεν θέλουν κι άλλη αντιπαράθεση με το Ισραήλ»


«Καταστροφή της Γάζας», φωτογραφία
Reuters


Απρίλιος 20, 2022. Ελλάδα.

Τελ Αβίβ.

Η λιβανική εφημερίδα Al-Akhbar ανέφερε ότι κάτοικοι της Γάζας ξεκαθάρισαν ότι δεν τους ενδιέφερε άλλος ένας γύρος μαχών, όπως πρόσφατα, μετά τις προστριβές στο Όρος του Ναού.

Ωστόσο,  αυτό έρχεται σε αντίθεση με τις δυνάμεις αντίστασης, ορισμένες από τις οποίες έχουν εκφράσει την υποστήριξή τους για το ενδεχόμενο κλιμάκωσης.

Σύμφωνα με το ισραηλινό δημοσίευμα, οι κάτοικοι της Γάζας μίλησαν σήμερα (Τετάρτη) στη λιβανική εφημερίδα Al-Akhbar ξεκαθαρίζοντας ότι δεν ενδιαφέρονται για ακόμη μία αντιπαράθεση με το Ισραήλ. 

«Κανείς δεν ενδιαφέρεται για πόλεμο», είπε ένας από αυτούς, ο οποίος έχασε το σπίτι του κατά τη διάρκεια του γύρου των μαχών πριν από περίπου ένα χρόνο. 

«Σωθήκαμε από θαύμα», είπε στην Al-Akhbar, σημειώνοντας ότι ο πόλεμος ήταν ακόμα χαραγμένος στη μνήμη του, αφού η αποκατάσταση του σπιτιού του δεν είχε προχωρήσει από τότε.

Ένας άλλος κάτοικος, ακτιβιστής για τα ανθρώπινα δικαιώματα, ισχυρίστηκε ότι οι κάτοικοι της Γάζας δεν ήταν πρόθυμοι να εισέλθουν σε άλλον γύρο πολέμου. 

Σύμφωνα με τον ίδιο, μία από τις συνέπειες του προηγούμενου γύρου των συγκρούσεων είναι ότι οι φατρίες στη Λωρίδα της Γάζας οι οποίες δίνουν μόνο έμφαση στις απώλειες κερδών στο τι έχουν ως όπλα και στο να μην θιχτεί το υπάρχον «διοικητικό σύστημα».

Πηγές από τις τρομοκρατικές οργανώσεις στη Λωρίδα της Γάζας επιβεβαίωσαν μάλιστα στη λιβανέζικη εφημερίδα ότι το κοινό είναι εξαντλημένο και ότι ελήφθη υπόψη η ανάγκη αποφυγής των μαχών παράλληλα με το ενδεχόμενο κλιμάκωσης που, όπως είπαν, φαινόταν «αναπόφευκτη» υπό το φως των πρόσφατων γεγονότων. 

Ωστόσο, υποστήριξαν, κάθε αναμενόμενο βήμα προς έναν «καταστροφικό» πόλεμο θα σταθμιζόταν, μαζί με την αστική πίεση που ασκούνταν.

Αντίθετα, ο γενικός γραμματέας της Ισλαμικής Τζιχάντ, Ζιάντ αλ Νάχλα, τόνισε επίσης σε δελτίο τύπου ότι «οι απειλές του εχθρού για περιορισμούς στη Λωρίδα της Γάζας δεν θα είναι αυτές που θα μας κάνουν να σιωπήσουμε γι' αυτό. Αυτό που συμβαίνει στην Ιερουσαλήμ και στη Δυτική Όχθη αξίζει τη ζωή μας». 

maariv.co.il

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr