Ρώσος στρατηγός: Μετά το Ντονμπάς επόμενο στάδιο είναι η Οδησσός


Στρατηγός Σαμάνοφ: η απελευθέρωση της Οδησσού θα είναι ο επόμενος στόχος της ειδικής επιχείρησης μετά το Ντονμπάς, γράφει το δημοσίευμα

 

Απρίλιος 20, 2022. Ελλάδα.

Μόσχα.

Ο Βλαντίμιρ Σαμάνοφ, πρώην Γενικός Διοικητής των Ρωσικών Αερομεταφερόμενων Δυνάμεων, επικεφαλής της Ένωσης Ηρώων, είπε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα  «Επιχειρήματα και Γεγονότα» ότι «επιχείρηση για την απελευθέρωση της Οδησσού θα πρέπει να είναι το επόμενο στάδιο της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης για την αποστρατικοποίηση της Ουκρανίας μετά την απελευθέρωση του Ντονμπάς».

«Φυσικά, η Μαριούπολη και κάποιες άλλες οχυρωμένες περιοχές συγκρατούν τις μονάδες. Μόλις κόψουμε αυτόν τον γόρδιο δεσμό, θα γίνει πολύ πιο εύκολο, και τότε θα αναλάβουμε την περιοχή που μεταξύ του Δνείπερου και του Ιζιούμ είναι ήδη, ουσιαστικά, περικυκλωμένη και βρίσκεται σε αναβρασμό. Η Οδησσός είναι ο επόμενη, νομίζω ότι θα έρθει στη σειρά της», είπε ο Σαμάνοφ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι στόχοι του πρώτου σταδίου της επιχείρησης έχουν επιτευχθεί - τα ρωσικά στρατεύματα κατέστειλαν τις ουκρανικές δυνάμεις αεράμυνας, προκάλεσαν σημαντικές ζημιές σε στρατιωτικές υποδομές και στέρησαν τη χώρα από κεντρική κρατική και στρατιωτική διοίκηση.

Υπενθύμισε ότι ο στρατός βρίσκεται αντιμέτωπος με το σκοπό να αποστρατικοποιήσει την Ουκρανία , δηλαδή να της στερήσει ένα στρατιωτικό δυναμικό που είναι επικίνδυνο για τη Ρωσία , κάτι που δεν μπορεί να γίνει σε δύο μόνο περιοχές. 

Επιπλέον, είναι απαραίτητο να τεθεί ο έλεγχος στα διοικητικά κέντρα και να υποστηριχθεί η ειρηνική πολιτική αυτοδιοίκηση, πρόσθεσε ο Σαμάνοφ.

ria.ru

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr