Ο Ζελένσκι βράβευσε τους πεζοναύτες που υπερασπίζονται τη Μαριούπολη


Απρίλιος 19, 2022. Ελλάδα.

Κίεβο.

Ο Πρόεδρος  Βολοντιμίρ Ζελένσκι υπέγραψε διάταγμα για την απονομή κρατικών βραβείων σε στρατιωτικούς της 36ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών που υπερασπίζονται τη Μαριούπολη από τους Ρώσους εισβολείς.

Σε 286 στρατιωτικούς των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας απονεμήθηκαν κρατικά βραβεία. Οι 229 από αυτούς είναι στρατιωτικοί της 36ης ξεχωριστής ταξιαρχίας πεζοναυτών, η οποία μαζί με άλλες μονάδες υπερασπίζεται ηρωικά τη Μαριούπολη. 

«Μέγιστη ευγνωμοσύνη από όλο τον ουκρανικό λαό προς την 36η Ταξιαρχία, την Αζόφ, τη 12η Ταξιαρχία της Εθνικής Φρουράς της Ουκρανίας, τους συνοριοφύλακες, τους εθελοντές του Δεξιού Τομέα, το 555ο Στρατιωτικό Νοσοκομείο, την αστυνομία και τους τρομοκράτες.

»Αιώνια δόξα σε όλους όσους στάθηκαν υπέρ της Μαριούπολης, ολόκληρου του κράτους μας και του λαού της Ουκρανίας!».

Στην ομιλία του ο Πρόεδρος αναγνώρισε ότι η κατάσταση στην πόλη είναι εξαιρετικά σκληρή. Οι Ρώσοι κατακτητές απέλασαν με τη βία δεκάδες χιλιάδες κατοίκους της Μαριούπολης στη Ρωσία και η τύχη τους είναι άγνωστη.

Για τρίτη συνεχόμενη μέρα, οι Ρώσοι αρνήθηκαν να ανοίξουν δρόμους εκκένωσης από τη Μαριούπολη.

Ο Πρόεδρος Ζελένσκι είπε ότι η καταστροφή των υπερασπιστών της Μαριούπολης από τους Ρώσους θα θέσει τέλος σε οποιεσδήποτε διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία.

Οι κατακτητές ρίχνουν βαριές βόμβες όχι μόνο στο Azovstal, αλλά και πυροβολικό και άρματα μάχης σε κατοικημένες περιοχές όπου επιτρεπόταν η συγκέντρωση αμάχων. Η παραγωγική ικανότητα του εργοστασίου Azovstal έχει πράγματι καταστραφεί.

pravda.com.ua

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr