Η Ρωσία ανακοίνωσε την εξάλειψη των ουκρανικών δυνάμεων στη Μαριούπολη


Απρίλιος 16, 2022. Ελλάδα.


Το Σάββατο, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε την εξάλειψη των ουκρανικών δυνάμεων στην πόλη Μαριούπολη, καθώς το Κίεβο είχε προειδοποιήσει για αυτήν την εξέλιξη, ένα γεγονός που σαμποτάρει τη διαδικασία των διαπραγματεύσεων.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δήλωσε ότι οι απώλειες των ουκρανικών δυνάμεων στην πόλη Μαριούπολη ανήλθαν σε 4 χιλιάδες στρατιώτες.

«Η εκκαθάριση των στρατιωτών και των ανδρών μας (στη Μαριούπολη) θα τερματίσει τις διαπραγματεύσεις για την ειρήνη», είπε ο Ζελένσκι σε συνέντευξή του στην ειδησεογραφική ιστοσελίδα «Ουκρανική Πράβντα», προειδοποιώντας ότι οι δύο πλευρές θα βρεθούν σε «δίλημμα».


Η τελική μάχη

 

Στις 11 Απριλίου, ο ουκρανικός στρατός ανακοίνωσε ότι προετοιμάζεται για μια «τελική μάχη» στη Μαριούπολη.

«Μερικοί από εμάς θα πεθάνουν και άλλοι θα αιχμαλωτιστούν», έγραψε στο Facebook η 36η Ταξιαρχία Πεζοναυτών, μέρος των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων.

Την επόμενη μέρα, οι ουκρανικές αρχές δήλωσαν ότι οι μάχες άφησαν μεταξύ 20.000 και 22.000 νεκρούς στη Μαριούπολη, μια στρατηγική πόλη 441.000 κατοίκων.

Σύμφωνα με την Izvestia, ολόκληρη η επικράτεια της πόλης έχει εκκαθαριστεί από τα ουκρανικά στρατεύματα, τα υπολείμματα της ομάδας έχουν αποκλειστεί στο Azovstal. Αυτό ανακοίνωσε στις 16 Απριλίου ο επίσημος εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, υποστράτηγος  Ιγκόρ Κονασένκοφ.


«Ολόκληρη η αστική περιοχή της Μαριούπολης έχει καθαριστεί πλήρως από τους μαχητές του ναζιστικού σχηματισμού Azov, ξένους μισθοφόρους και ουκρανικά στρατεύματα», είπε ο Κονασένκοφ.

Πρόσθεσε ότι οι εναπομείναντες εθνικιστές είναι αποκλεισμένοι στο έδαφος του εργοστασίου Azovstal και η μόνη τους ευκαιρία να διαφύγουν είναι να καταθέσουν οικειοθελώς τα όπλα και να παραδοθούν.

Επίσης το Σάββατο, αναφέρθηκε ότι ο ουκρανικός στρατός εγκατέλειψε τις θέσεις του στο κτίριο του μουσείου τοπικής ιστορίας κοντά στο εργοστάσιο Azovstal στη Μαριούπολη. 

 

pravda.com.ua, iz.ru,

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr