Άγκυρα: Εισαγγελική έρευνα εναντίον Τούρκου βουλευτή που ανάρτησε για τη Γενοκτονία των Αρμενίων


Απρίλιος 25, 2022. Ελλάδα.

Η Γενική Εισαγγελία της Άγκυρας ξεκίνησε έρευνα λόγω της ανάρτησης του βουλευτή του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος - CHP στην Κωνσταντινούπολη, Μουσταφά Σεζγκίν Τανρίκουλου, στον λογαριασμό του στο Twitter σχετικά με τη λεγόμενη Γενοκτονία των Αρμενίων στις 24 Απριλίου 1915, γράφει τούρκικο δημοσίευμα.

Ο βουλευτής της αντιπολίτευσης έγραψε:

«Η αληθινή δικαιοσύνη δεν μπορεί να επιτευχθεί χωρίς να αντιμετωπίσουμε αυτήν την ιστορία, που είναι το σημείο καμπής του κακού».

Εξευτελισμός της Πνευματικής Προσωπικότητας της Πολιτείας

Το Γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα ξεκίνησε έρευνα κατά του Τανρίκουλου σύμφωνα με το άρθρο 301 του Τουρκικού Ποινικού Κώδικα (TCK), καθώς υπήρχαν συγκεκριμένα στοιχεία ότι «εξευτέλισε την πνευματική προσωπικότητα του κράτους της Δημοκρατίας της Τουρκίας».

Τι ανάρτησε ο βουλευτής Τανρίκουλου;

 

Ο βουλευτής του CHP Κωνσταντινούπολης Σεζγκίν Τανρίκουλου, χθες ανάρτησε στο λογαριασμό του, κείμενο για τα ‘Αρμενικά Γεγονότα του 1915’.

Έγραψε συγκεκριμένα:

«Πριν από 107 χρόνια, στις 24 Απριλίου 1915, εκατοντάδες Αρμένιοι διανοούμενοι συνελήφθησαν στην Κωνσταντινούπολη, εξορίστηκαν στο Τσανκίρι, στο Αγιάς, στην Άγκυρα και εξαφανίστηκαν βίαια.

  «Η αληθινή δικαιοσύνη δεν μπορεί να επιτευχθεί χωρίς να αντιμετωπίσουμε αυτήν την ιστορία, η οποία είναι το σημείο καμπής του κακού», έγραψε.


Αυτή η ανάρτηση του Τανρίκουλου προκάλεσε μεγάλες αντιδράσεις στα social media, σημειώνει το δημοσίευμα.

 

Haberler.com, odatv4.com,


The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr