Νέα τουρκική εισβολή στο βόρειο Ιράκ κατά των Κούρδων


Απρίλιος 18, 2022. Ελλάδα.

Το τουρκικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε νέα στρατιωτική επιχείρηση κατά των Κούρδων ανταρτών μελών του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) στο βόρειο Ιράκ.  Στη νέα εισβολή συμμετέχουν ειδικές δυνάμεις και η τουρκική πολεμική αεροπορία.

«Στην επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του προετοιμασμένου σχεδίου, βομβαρδίστηκαν πρώτα τρομοκρατικοί στόχοι στις περιοχές Μετίνα, Ζαπ και Αβασίν Μπασιάν από τις αεροπορικές μας δυνάμεις.

 

 

»Οι ηρωικοί πιλότοι μας έπληξαν με επιτυχία στόχους που αποτελούνται από καταφύγια, αποθήκες, σπήλαια, σήραγγες, αποθήκες πυρομαχικών και τα λεγόμενα κεντρικά γραφεία της τρομοκρατικής οργάνωσης.

 

»Οι στόχοι που καθορίστηκαν από το Fırtına, το MLRA και άλλα στοιχεία του πυροβολικού βομβαρδίστηκαν έντονα και χτυπήθηκαν με πλήρη ακρίβεια.

 

»Οι ηρωικοί κομάντος και οι μπορντό μπερέδες μας, με την υποστήριξη των ελικοπτέρων ATAK, των  επιθετικών UAV, διείσδυσαν στην περιοχή, με χερσαίες δυνάμεις και με επιχείρηση αεροπορικής επίθεσης.



 

»Μέχρι στιγμής η λειτουργία μας συνεχίζεται με επιτυχία όπως είχε προγραμματιστεί. Οι στόχοι που τέθηκαν στην πρώτη φάση έχουν επιτευχθεί», ανέφερε το υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ στο Anadolu .

Η Άγκυρα ισχυρίζεται ότι η νέα εισβολή στο βόρειο Ιράκ είναι για την  προστασία της χώρας από τρομοκρατική απειλή. Το υπουργείο Άμυνας σημειώνει ότι στόχοι της Τουρκίας είναι οι Κούρδοι αντάρτες.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr