Το Λονδίνο διαψεύδει το Κίεβο για τον αριθμό των Ρώσων στρατιωτών που σκοτώθηκαν στην Ουκρανία


Απρίλιος 26, 2022. Ελλάδα.

Σύμφωνα με το βρετανικό υπουργείο Άμυνας, περίπου 15.000 Ρώσοι στρατιώτες έχουν σκοτωθεί στις μάχες στην Ουκρανία μέχρι στιγμής. Ο Βρετανός υπουργός Άμυνας Μπεν Γουάλας ενημέρωσε τους βουλευτές στη Βουλή των Κοινοτήτων για τα τελευταία στοιχεία, σημειώνοντας επίσης ότι ο ρωσικός

στρατός έχει χάσει μεγάλο στρατιωτικό εξοπλισμό, αναφέρει η blitz.bg, επικαλούμενη τον ανταποκριτή της Βουλγαρικής Εθνικής Ραδιοφωνίας στο Λονδίνο. 

«Υπολογίζουμε ότι περίπου 15.000 Ρώσοι στρατιώτες σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια της επίθεσης», είπε ο υπουργός.

«Μαζί με τις απώλειες σε ανθρώπινο δυναμικό, αναφέρονται και οι απώλειες εξοπλισμού και σύμφωνα με διάφορες πηγές, περισσότερα από 2.000 τεθωρακισμένα οχήματα έχουν καταστραφεί ή αιχμαλωτιστεί ως τρόπαια, μέχρι στιγμής.

Τουλάχιστον 530 άρματα μάχης, 530 τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού και 560 οχήματα μάχης πεζικού.

Η Ρωσία έχασε επίσης περισσότερα από 60 ελικόπτερα και μαχητικά. Η επίθεση, η οποία υποτίθεται ότι θα διαρκούσε μια εβδομάδα το πολύ, συνεχίζεται εδώ και πολλές εβδομάδες».

Από την αρχή της εισβολής, η ρωσική πλευρά έχει δημοσιεύσει στοιχεία για τα θύματα μόνο δύο φορές.

Η τελευταία φορά που το ρωσικό υπουργείο Άμυνας έκανε λόγο για απώλειες ήταν στις 25 Μαρτίου, όταν ανέφερε ότι 1.351 Ρώσοι στρατιώτες σκοτώθηκαν.

Σύμφωνα με την Ουκρανία, ο ρωσικός στρατός έχει χάσει περισσότερους από 21.900 στρατιώτες από την έναρξη του πολέμου στις 24 Φεβρουαρίου.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr