Ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας κάλεσε τους πολίτες να δωρίσουν έναν μισθό για αγορά όπλων στην Ουκρανία


Απρίλιος 26, 2022. Ελλάδα.

Ο Πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Κιρίλ Πέτκοφ είπε ότι είναι καιρός να κατευθύνουμε την ενέργεια του κοινού προς πραγματικές δράσεις και κάλεσε τους Βούλγαρους να δωρίσουν έναν μισθό για την αγορά όπλων για τις ανάγκες των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων.

«Μισθός για την Ουκρανία» ονομάζεται η ενέργεια που πρότεινε ο Βούλγαρος πρωθυπουργός Κίριλ Πέτκοφ στους συμπατριώτες του προκειμένου να συγκεντρωθούν χρήματα για παραδόσεις όπλων στην Ουκρανία, αναφέρουν τα βουλγαρικά ΜΜΕ.

Ανακοινώνοντας την έναρξη αυτής της εκστρατείας, ο Πέτκοφ δήλωσε ότι απαιτείται πολιτική και κοινωνική ενότητα για την αποστολή στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία, εκτιμώντας ότι η ενέργεια του κοινού πρέπει τώρα να μεταφραστεί σε πραγματικές δράσεις.

Κάλεσε τους Βούλγαρους «που θέλουν πραγματικά να βοηθήσουν» να παραιτηθούν από έναν μισθό τους υπέρ της Ουκρανίας.

«Τα λόγια είναι εύκολα, τα πράγματα είναι δύσκολα, είναι καιρός το Facebook να μετατρέψει τις αναρτήσεις σε κεφάλαια για την Ουκρανία», έγραψε ο Βούλγαρος πρωθυπουργός στο Facebook.

Την περασμένη εβδομάδα, η Ουκρανία παρέδωσε στις αρχές της Σόφιας κατάλογο με τα όπλα που ζητάει για τη συνέχιση του αγώνα κατά των ρωσικών δυνάμεων.

 Ο κατάλογος περιλαμβάνει έναν ευρύ κατάλογο όπλων, συμπεριλαμβανομένων των αεροπλάνων Mig-29, τα οποία βρίσκονται στο οπλοστάσιο της βουλγαρικής Πολεμικής Αεροπορίας.

Τα «Mig» ήταν επίσης στη λίστα που παρέδωσαν οι Αμερικανοί στη Σόφια στις αρχές Απριλίου, αλλά οι βουλγαρικές αρχές απάντησαν ότι αυτά τα αεροσκάφη χρειάζονται εκσυγχρονισμό και ότι ήταν απαραίτητα για την προστασία του εναέριου χώρου της χώρας.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr