Κυριακή 15 Μαΐου 2022

Σύζυγοι αμυνόμενων στο Azovstal ζητούν την εκκένωση όλων ανεξαιρέτως - τρομερή η κατάσταση


Μάιος 15, 2022. Ελλάδα.

Οι σύζυγοι των υπερασπιστών της Μαριούπολης καλούν την παγκόσμια κοινότητα να επιδιώξει την απελευθέρωση «εκκενώνοντας» ολόκληρη τη φρουρά που βρίσκεται τώρα στο Azovstal, όχι μόνο τους σοβαρά τραυματίες, καθώς το εργοστάσιο δεν έχει σχεδόν καθόλου νερό, τροφή ή φάρμακα.

Σύμφωνα με το ουκρανικό δημοσίευμα:

Οι σύζυγοι των ηρώων του Azovstal – Άνννα Ναουμένκο,  Κατερίνα Προκοπένκο, Γιούλια Φεντοσιούκ,  Όλγα Αντρικάνοβα, Ντάρια Τσουκούνοβα - σε μια διαδικτυακή συνομιλία με δημοσιογράφους δήλωσαν:

«Ο αριθμός των τραυματιών αλλάζει συνεχώς, γιατί κάποιοι πεθαίνουν, άλλοι προστίθενται λόγω βομβαρδισμών και των μαχών. Γνωρίζουμε ότι ήταν περίπου 700 άνθρωποι - τώρα δεν ξέρουμε τον αριθμό τους...

Φυσικά, οι πρώτοι που απομακρύνονται είναι οι βαριά τραυματίες, οι οποίοι μπορεί να πεθάνουν την επόμενη μέρα, αλλά εμείς επιμένουμε στην εκκένωση, απολύτως, όλων. Γιατί είναι παράλογο: σήμερα βγάζουμε όλους τους τραυματίες - αύριο έχουμε άλλους διακόσιους τραυματίες, γιατί γίνονται συνεχείς βομβαρδισμοί.

Πρέπει να μιλήσουμε για εκκένωση, για διάδρομο για όλη τη φρουρά. Μόνο τότε θα μπορέσουμε να εκκενώσουμε ένα σωρό κόσμο. Είναι ακόμα ζωντανοί, υπάρχουν τραυματίες, υπάρχουν έτοιμοι μαχητές, υπάρχουν πτώματα που πρέπει να βγουν έξω». 

Σύμφωνα με τις γυναίκες, η κατάσταση με τους τραυματίες είναι «τρομερή» γιατί πρόκειται για σοβαρές καταστάσεις: αποκοπή χεριών ή ποδιών, σπασμένα εσωτερικά όργανα, τεράστιους τραυματισμούς. Οι μαχητές δεν δίνουν σημασία σε μικροτραυματισμούς. 

Τα αντιβιοτικά είναι διαθέσιμα σε πολύ περιορισμένες ποσότητες - για τις πιο σοβαρές περιπτώσεις. Τα άτομα με ακρωτηριασμούς είναι πλέον χωρίς αντιβιοτικά, χωρίς παυσίπονα . Οι άνθρωποι με σοβαρούς τραυματισμούς απλώς πονάνε, είπε μια γυναίκα.

pravda.com.ua

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr