Υποδιοικητής από το Azovstal: Αν μας τελειώσει το φαγητό - θα κυνηγήσουμε πουλιά


Μάιος 3, 2022. Ελλάδα.

Άμαχοι και Ουκρανοί στρατιώτες που κρύβονται στο εργοστάσιο χάλυβα Azovstal στη Μαριούπολη αντιμετωπίζουν αδιάκοπους βομβαρδισμούς, ενώ βασικά τρόφιμα δεν υπάρχουν, τη στιγμή που οι Ουκρανοί αξιωματούχοι σπεύδουν να απομακρύνουν όσους βρίσκονται ακόμα μέσα σε αυτό, όπως αναφέρει ο αναπληρωτής διοικητής του συντάγματος Azov από το εργοστάσιο, γράφει σερβικό δημοσίευμα.

«Οι επιθέσεις γίνονται ασταμάτητα, υπήρξαν βολές από άρματα μάχης, επιθέσεις από το πυροβολικό και αεροπορικός βομβαρδισμός και αυτά γίνονται κάθε τρία με πέντε λεπτά», είπε ο Σβάιτοσλαβ Παλαμάρ, αναπληρωτής διοικητής του ουκρανικού συντάγματος Αζόφ.

Πρόσθεσε ότι «υπάρχουν ακόμη πολίτες που κρύβονται στο εργοστάσιο και ο εχθρός συνεχίζει να βομβαρδίζει».

Περίπου 100 άμαχοι απομακρύνθηκαν από το εργοστάσιο την Κυριακή, αλλά δεν πραγματοποιήθηκαν περαιτέρω εκκενώσεις που είχαν προγραμματιστεί για τη Δευτέρα.

Εν τω μεταξύ, η κατάσταση στο Azovstal είναι ζοφερή, οι προμήθειες νερού και τροφίμων εξαντλούνται, σύμφωνα με στρατιώτες που βρίσκονται στο υπόγειο της χαλυβουργίας.

«Δεν μπορώ να σας πω με βεβαιότητα πόσα απομένουν για πόσες ακόμη μέρες, αλλά μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι κάνουμε οικονομία, φοβόμαστε πολύ ότι θα μείνουμε χωρίς νερό και φαγητό, και το σημαντικότερο από πυρομαχικά», είπε ο Παλαμάρ, προσθέτοντας ότι μοιράζεται τα πάντα με το Σύνταγμα και τους πολίτες.

Επισήμανε ότι αν συμβεί το χειρότερο και μείνουν χωρίς φαγητό, «θα χτυπήσουμε πουλιά, και θα κάνουμε τα πάντα για να μείνουμε ζωντανοί».

Η Ρωσία ισχυρίζεται ότι οι στρατιώτες της έχουν φτάσει στην περίμετρο του εργοστασίου και διεξάγουν «αποστολή καθαρισμού βήμα προς βήμα», κάτι που αρνήθηκε ο Παλαμάρ.

«Προς το παρόν, ολόκληρη η επικράτεια του εργοστασίου είναι υπό τον έλεγχό μας και η άμυνά μας βρίσκεται κατά μήκος ολόκληρου του εργοστασίου του χάλυβα, κρατάμε την άμυνα», είπε ο Παλαμάρ, σύμφωνα με τη σερβική πλατφόρμα πληροφόρησης  «rs.n1info» που συνεργάζεται με το CNN.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr