«Η καταγωγή του Χίτλερ» ανάβει φωτιές- Η Ρωσία προσάπτει «σοβαρή καταγγελία» στο Ισραήλ


«Η κρίση του ‘αίματος του Χίτλερ’ πυροδοτεί .. Η Ρωσία απευθύνει ‘σοβαρή κατηγορία’ στο Ισραήλ»

Μάιος 3, 2022. Ελλάδα.

Η Ρωσία κατηγόρησε το Ισραήλ, την Τρίτη, ότι «υποστήριξε το νεοναζιστικό καθεστώς στο Κίεβο», μια ημέρα μετά τα σχόλια του υπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ για την εβραϊκή καταγωγή του Χίτλερ.

«Δώσαμε προσοχή στις αντι-ιστορικές δηλώσεις του Ισραηλινού υπουργού Εξωτερικών Γιαΐρ Λαπίντ, οι οποίες εξηγούν σε μεγάλο βαθμό την απόφαση της σημερινής κυβέρνησης να υποστηρίξει το νεοναζιστικό καθεστώς στο Κίεβο», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

«Η ιστορία έχει δυστυχώς δει τραγικά παραδείγματα συνεργασίας μεταξύ Εβραίων και Ναζί», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Ο Λαβρόφ είχε δηλώσει ότι «ο πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι απαντά σε αυτό το επιχείρημα λέγοντας πώς μπορεί να υπάρχει ναζισμός στην Ουκρανία αν και ο ίδιος ήταν Εβραίος. Μπορεί να κάνω λάθος, αλλά, ο ίδιος ο Χίτλερ είχε εβραϊκό αίμα στις φλέβες του».

Τη Δευτέρα, ο Ισραηλινός Υπουργός Εξωτερικών είπε ότι «οι δηλώσεις του υπουργού Λαβρόφ είναι σκανδαλώδεις και ασυγχώρητες και ένα τρομερό ιστορικό λάθος» και ανακοίνωσε ότι κάλεσε τον Ρώσο πρεσβευτή στο Τελ Αβίβ για να προβεί σε «διευκρινίσεις».

Από την πλευρά του, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Ναφτάλι Μπένετ, καταδίκασε τη χρήση του Ολοκαυτώματος στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο ως «πολιτικού εργαλείου» και είπε σε ανακοίνωση που δημοσίευσε το γραφείο του: «Δεν υπάρχει πόλεμος στην εποχή μας που να μοιάζει με το Ολοκαύτωμα ή να μπορεί να συγκριθεί με το Ολοκαύτωμα».

Πρόσθεσε ότι «η χρήση της γενοκτονίας των Εβραίων ως πολιτικού εργαλείου πρέπει να σταματήσει άμεσα».

Η Μόσχα έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι θέλει «αφοπλισμό» και «αποναστικοποίηση» της Ουκρανίας, δικαιολογώντας την εισβολή της, η οποία ξεκίνησε στις 24 Φεβρουαρίου.

Την Τρίτη, το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών επανέλαβε αυτά τα επιχειρήματα, λέγοντας ότι «η εβραϊκή καταγωγή του Προέδρου Ζελένσκι δεν εγγυάται προστασία από την εξάπλωση του νεοναζισμού στη χώρα».

Πρόσθεσε ότι «η Ουκρανία, παρεμπιπτόντως, δεν είναι μόνη σε αυτή την περίπτωση», σημειώνοντας ότι ο πρόεδρος της Λετονίας Έγκιλς Λέβιτς «έχει επίσης εβραϊκές ρίζες και καλύπτει επίσης (...) την αποκατάσταση της στρατιωτικής πτέρυγας του Ναζιστικού Κόμματος (Waffen SS) στη χώρα του».

Η Ρωσία κατηγορεί επίσης το Ισραήλ ότι «αγνοεί την επιδημία της καταστροφής και βεβηλώνει τα μνημεία των αληθινών καλών ανθρώπων του κόσμου: των στρατιωτών του Κόκκινου Στρατού που σταμάτησαν το Ολοκαύτωμα και έσωσαν τον εβραϊκό κόσμο».

Sky News Arabia

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr