Ουκρανός αξιωματούχος: Οι ρωσικές δυνάμεις εισήλθαν στο εργοστάσιο Azovstal στη Μαριούπολη

«Οι προσπάθειες εισβολής στο εργοστάσιο συνεχίζονται και σήμερα».

Μάιος 4, 2022. Ελλάδα.

Οι ρωσικές δυνάμεις εισήλθαν στο εργοστάσιο του ‘Azovstal’ στη Μαριούπολη την Τετάρτη, δήλωσε ο Ουκρανός βουλευτής Νταβίντ Αραχάμια στο Europa Libera / Radio Libertatea, που έχει αναλάβει το Reuters.


Ο ρωσικός στρατός βρίσκεται ήδη στο χώρο του Αζόβσταλ», είπε ο Αραχάμια το βράδυ, σύμφωνα με την επικαλούμενη πηγή.

Ο αρχηγός της κυβερνώσας κοινοβουλευτικής ομάδας πρόσθεσε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις στο Azovstal εξακολουθούν να βρίσκονται σε επαφή με την κυβέρνηση του Κιέβου.

Πιο πριν, ο δήμαρχος του λιμανιού της Μαριούπολης στην Αζοφική Θάλασσα, Βαντίμ Μποϊτσένκο, δήλωσε στην εθνική τηλεόραση, αναφερόμενος στους Ουκρανούς υπερασπιστές του εργοστασίου, ότι «έχουμε χάσει την επαφή με τα αγόρια» και «δεν μπορούμε να ξέρουμε τι συμβαίνει εκεί αν είναι ασφαλείς ή όχι».

Η Μόσχα είχε πει λίγο νωρίτερα ότι οι ρωσικές δυνάμεις δεν είχαν εισβάλει στο εργοστάσιο του Azovstal.

Ο δήμαρχος της Μαριούπολης είπε ότι σκληρές μάχες σημειώθηκαν την Τετάρτη (4 Μαΐου) στο χαλυβουργείο Azovstal, όπου οι τελευταίοι υπερασπιστές της ουκρανικής πόλης και ορισμένοι άμαχοι αντιστάθηκαν.

Ο δήμαρχος Βαντίμ Μποϊτσένκο είπε στην εθνική τηλεόραση ότι έχασε την επαφή με Ουκρανούς μαχητές που εξακολουθούσαν να βρίσκονται στο χαλυβουργείο, σύμφωνα με το Reuters.

Romania Libera

 

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr