Ο Ερντογάν ανακοινώνει επίσημα την επιστροφή ενός εκατομμυρίου Σύριων στη χώρα τους


Μάιος 10, 2022. Ελλάδα.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε επίσημα ότι θα επιστρέψει ένα εκατομμύριο Σύρους στη χώρα τους, γράφει η αιγυπτιακή Shorouk News σε αναφορά της στην Τουρκία.



Σε μια ομιλία που απευθυνόταν στον λαό μετά την προεδρία της κυβερνητικής συνεδρίασης στο Προεδρικό Συγκρότημα στην Άγκυρα τη Δευτέρα, ο Τούρκος πρόεδρος αποκάλυψε ένα σχεδιασμό σύμφωνα με τον οποίο θα επιστρέψει περίπου ένα εκατομμύριο Σύρους πρόσφυγες, σε συνεργασία με οργανώσεις αρωγής, με τις οποίες η Τουρκία συνεργάζεται για την εξασφάλιση υποδομών και κατοικιών στην Συρία.

Τόνισε επίσης ότι υπάρχουν ένα εκατομμύριο Σύροι στην Τουρκία που είναι έτοιμοι να επιστρέψουν οικειοθελώς.

Οι εξελίξεις αυτές ήρθαν μετά την επαναφορά πρόσφατα στο προσκήνιο του θέματος των Σύριων προσφύγων στην Τουρκία σε όλα τα τουρκικά πολιτικά κόμματα, ειδικά ενόψει των τοπικών εκλογών, που θα γίνουν στη χώρα το επόμενο έτος.

Δεσμεύτηκε επίσης να μειώσει τον αριθμό των Σύριων στην Τουρκία σε λογικά επίπεδα όποτε παρείχε τις απαραίτητες δυνατότητες για οικειοθελή επιστροφή, όπως το έθεσε.

shorouknews.com

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr