Νέα ανταλλαγή αιχμαλώτων μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας


Μάιος 6, 2022. Ελλάδα.

Νέα ανταλλαγή αιχμαλώτων με τη Ρωσία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή: 28 στρατιώτες και 13 πολίτες απελευθερώθηκαν από τις ρωσικές δυνάμεις / Ο αριθμός των Ρώσων αιχμαλώτων που απελευθερώθηκαν από το Κίεβο δεν έγινε γνωστός.

Μια νέα ανταλλαγή κρατουμένων με τη Ρωσία επέτρεψε τον επαναπατρισμό 41 ατόμων, μεταξύ των οποίων 11 γυναίκες, ανακοίνωσε το Κίεβο την Παρασκευή, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.

Είκοσι οκτώ από τους απελευθερωμένους είναι στρατιωτικοί και 13 πολίτες, ανέφερε σε δήλωσή της η αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Ουκρανίας Ιρίνα Βερέστσουκ, σημειώνοντας τον αριθμό των Ρώσων που στάλθηκαν στη Μόσχα.

Ένα μέλος του ουκρανικού ορθόδοξου κλήρου είναι μεταξύ των αποφυλακισθέντων, πρόσθεσε.

Από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου, έχουν πραγματοποιηθεί πολλές ανταλλαγές αιχμαλώτων μεταξύ Κίεβου και Μόσχας, με πιο πρόσφατη στις 30 Απριλίου, όταν αφέθηκαν ελεύθεροι 14 Ουκρανοί, συμπεριλαμβανομένης μιας εγκύου.

g4media.ro

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr