Η Ρωσία διαψεύδει πληροφορίες για επίθεση της Ουκρανίας στο πλοίο Admiral Makarov


Φωτό
Newsweek Romania

Μάιος 6, 2022. Ελλάδα.

Μόσχα.

Το Κρεμλίνο διέψευσε τις αναφορές για ουκρανική επίθεση σε ρωσικό πολεμικό πλοίο στη Μαύρη Θάλασσα μετά από αναφορές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι η φρεγάτα Admiral Makarov χτυπήθηκε από ουκρανικό πύραυλο Neptun, σύμφωνα με το newsweek.com.

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες που δημοσιεύτηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στον ουκρανικό Τύπο αναφέρουν ότι το πολεμικό πλοίο χτυπήθηκε από ρουκέτες κοντά στο Φιδονήσι στα βόρεια του Εύξεινου Πόντου.

Ο ουκρανικός ειδησεογραφικός ιστότοπος Dumskaya γράφει ότι οι ρωσικές δυνάμεις έχουν στείλει ελικόπτερα στην περιοχή για να σώσουν το πλήρωμα του πλοίου.

Ο ουκρανικός ιστότοπος που παρακολουθεί τις δραστηριότητες των εμπόλεμων ζωνών liveuamap.com αναφέρει ότι αρκετά πλοία διάσωσης έχουν μετακινηθεί στην περιοχή. Τις ίδιες πληροφορίες κοινοποιεί ο λογαριασμός Twitter OSINTdefender , με παρόμοιο προφίλ.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ αρνήθηκε τις κατηγορίες, λέγοντας ότι «δεν έχουμε τέτοιες πληροφορίες», σύμφωνα με το RIA Novosti, το οποίο επικαλείται το newsweek.

Το Admiral Makarov είναι πολύ μικρότερο από το ρωσικό καταδρομικό Moskva, το οποίο βυθίστηκε τον περασμένο μήνα μετά την επίθεση από Ουκρανούς, αλλά είναι μόλις πέντε ετών και είναι ένα από τα ισχυρότερα πολεμικά πλοία της Ρωσίας, σύμφωνα με το BBC .

Το πλοίο είναι εξοπλισμένο με σύστημα πυραύλων κρουζ Kalibr και έχει σχεδιαστεί για να χτυπά άλλα πλοία ή υποβρύχια, καθώς και παράκτιους στόχους σε ακτίνα 2.600 km (1.610 μίλια).

Δυτικοί αμυντικοί αξιωματούχοι λένε ότι δεν έχουν «τίποτα αυτή τη στιγμή» για να επιβεβαιώσουν ότι η φρεγάτα χτυπήθηκε.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr