Η Αίγυπτος απέτρεψε τρομοκρατική επίθεση αυτοκτονίας στο Βόρειο Σινά


Μάιος 19, 2022. Ελλάδα.

Την Πέμπτη, οι αιγυπτιακές δυνάμεις ασφαλείας απέτρεψαν επίθεση αυτοκτονίας στο Βόρειο Σινά, που στόχευε στρατιωτικό φυλάκιο ελέγχου.

Πηγές ασφαλείας ανέφεραν ότι μέλη του σημείου ελέγχου ασφαλείας αντάλλαξαν πυρά με τον δράστη, γεγονός που οδήγησε στον θάνατό του ακαριαία.

Οι πηγές πρόσθεσαν ότι ο τρομοκράτης είχε στην κατοχή του μια ζώνη εκρηκτικών , δύο χειροβομβίδες, ένα αυτόματο όπλο και πολλές σφαίρες .

Οι αιγυπτιακές δυνάμεις συνεχίζουν τον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας στο Σινά, όπου εξτρεμιστικές ομάδες που συνδέονται με το ISIS εξαπλώνονται και εξαπολύουν επιθέσεις κατά των δυνάμεων ασφαλείας.

Και την Κυριακή, ο εκπρόσωπος του αιγυπτιακού στρατού είπε ότι 4 τρομοκράτες σκοτώθηκαν σε επιδρομές που πραγματοποίησαν οι ένοπλες δυνάμεις στην περιοχή, τονίζοντας ότι σκοπός αυτών των κινήσεων ήταν «να επιτευχθεί ασφάλεια και σταθερότητα για τον λαό της Αιγύπτου».

Ο εκπρόσωπος επιβεβαίωσε την πολιορκία και την καταστροφή ενός αριθμού φυλακίων που χρησιμοποιούνται από τρομοκρατικά στοιχεία ως κέντρο για τη διεξαγωγή των τρομοκρατικών τους επιχειρήσεων, στο πλαίσιο των εντατικών προσπαθειών για την εξάλειψη της τρομοκρατίας στο Βόρειο Σινά.

Η Πολεμική Αεροπορία κατάφερε να καταστρέψει 3 τετρακίνητα οχήματα και μια σειρά από κρησφύγετα στο Βόρειο Σινά, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν από τρομοκρατικά στοιχεία για την υλοποίηση των σχεδίων τους.

Οι δυνάμεις επιβολής του νόμου κατάφεραν επίσης να καταστρέψουν ένα καμουφλαρισμένο τετρακίνητο όχημα που χρησιμοποιούσαν τρομοκρατικά στοιχεία για να επιτεθούν στις αιγυπτιακές δυνάμεις και κατέσχεσαν δύο RPG, 3 πολλαπλά πολυβόλα, ένα πιστόλι και 60 σφαίρες.

Ο στρατιωτικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι «τα πτώματα των τεσσάρων νεκρών τρομοκρατών κρατήθηκαν προκειμένου να παραδοθούν στις οικογένειές τους μόλις εντοπιστούν».

 

Sky News Arabia

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr