Μεβλούτ Τσαβούσογλου: «Οι χώρες που θα είναι σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ δεν πρέπει να υποστηρίζουν τρομοκρατικές οργανώσεις PKK/YPG»


Μάιος 14, 2022. Ελλάδα.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος συμμετέχει στην Άτυπη Συνάντηση των Υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ, έκανε δηλώσεις στους δημοσιογράφους στη γερμανική πρωτεύουσα, Βερολίνο, γράφει η τουρκική Μιλιέτ.

Τόνισε ότι βρίσκεται σε στενή επαφή με τους υπουργούς Εξωτερικών της Σουηδίας και της Φινλανδίας.

Ο Τσαβούσογλου δήλωσε ότι οι δύο χώρες υποστηρίζουν ανοιχτά τις τρομοκρατικές οργανώσεις PKK/YPG. 

«Μια χώρα που θα είναι σύμμαχος δεν πρέπει να υποστηρίζει ανοιχτά το PKK/YGP, μια τρομοκρατική οργάνωση που μας επιτίθεται καθημερινά και σκοτώνει τους στρατιώτες, τους αστυνομικούς και τους πολίτες μας», είπε ο Τσαβούσογλου.

Αναφέροντας ότι θα συναντηθεί και με τους δύο υπουργούς σήμερα το απόγευμα στη συνάντηση και το γεύμα εργασίας, ο Τσαβούσογλου είπε:

«Το θέμα της ένταξης στο ΝΑΤΟ είναι άλλο θέμα. Ο λόγος για τη στάση της Τουρκίας εδώ είναι πολύ σαφής και ξεκάθαρος. Γνωρίζετε ότι το ΝΑΤΟ δεν είναι ένωση ή ένας διεθνής οργανισμός. Είναι μια συμμαχία με το όνομα ΝΑΤΟ. Τι απαιτεί αυτό; Δεν είναι μόνο θέμα ασφάλειας, απαιτεί αλληλεγγύη, ώμο προς ώμο, όταν υπάρχει απειλή για την ασφάλεια σε κάθε τομέα, ειδικά από αυτή την άποψη.

»Δυστυχώς, οι χώρες που αναφέρατε εδώ, η Σουηδία και η Φινλανδία, υποστηρίζουν ανοιχτά το PKK/YPG. Αυτό επηρεάζει αρνητικά τα συναισθήματα του λαού μας. Επομένως, μια χώρα που θα γίνει σύμμαχος δεν πρέπει να υποστηρίζει το PKK/YGP, μια τρομοκρατική οργάνωση που μας επιτίθεται καθημερινά και σκοτώνει τους στρατιώτες, τους αστυνομικούς και τους πολίτες μας. Μας επέβαλαν επίσης περιορισμούς λόγω των στρατιωτικών επιχειρήσεων μας ενάντια στο PKK», είπε.

milliyet.com.tr

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr