«Δεν ηρεμούν τα νερά μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας! Ο Τσαβούσογλου απάντησε στον Έλληνα απόστρατο για τις γέφυρες του Βοσπόρου»


Ιούνιος 13, 2022. Ελλάδα.

 

Η προκλητική δήλωση, του απόστρατου  Έλληνα διοικητή Γιάννη Εγκολφόπουλου, «αν ρίξουμε τρεις πυραύλους από τη Λάρισα, θα χτυπήσουμε τις γέφυρες στον Βόσπορο», δέχτηκε σφοδρή αντίδραση από τον υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, γράφει τούρκικο δημοσίευμα.

  Για το θέμα, ο Τσαβούσογλου είπε: «Αν είχε το θάρρος να το κάνει. Δεν χρειάζεται να παρηγορούνται με κενά λόγια», σχολίασε.

Ο αντιναύαρχος απόστρατος Γιάννης Εγκολφόπουλος, που δεν κατάφερε να ξεπεράσει το τραύμα της «κρίσης των Ιμίων» το 1996 στο Αιγαίο, δήλωσε ότι ελληνικά πολεμικά αεροσκάφη θα μπορούσαν να βομβαρδίσουν την Κωνσταντινούπολη.

Συνεχίζει το τούρκικο δημοσίευμα:

Ο Εγκολφόπουλος, που ήταν κυβερνήτης του πολεμικού πλοίου «Αδρίας» στο Αιγαίο κατά την κρίση των  Ιμίων, συμμετείχε σε πρόγραμμα στην ελληνική τηλεόραση «Mega»

  «Αν τα αεροπλάνα Rafale εκτοξεύσουν τρεις πυραύλους Scalp από τη Λάρισα, θα χτυπήσουν τις γέφυρες στο Βόσπορο. Μετά λέμε στους Τούρκους «Ελάτε να τα πούμε», είπε.

«Ξοδέψαμε πολλά λεφτά, έχουμε ανωτερότητα»



Προχωρώντας περαιτέρω τα λόγια του, ο απόστρατος στρατιωτικός υπερασπιζόμενος ότι ο τουρκικός στρατός είναι «πολύ αδύναμος», υποστήριξε ότι σε περίπτωση καυτής σύγκρουσης, τα τουρκικά επιθετικά drones θα παραμείνουν σαν «ψίχουλα ψωμιού».

Ο Γιάννης Εγκολφόπουλος, ο οποίος συνέχισε την προκλητική του ρητορική στην εκπομπή του «Open TV» αργότερα, είπε: «Από το 2019 έχουν δαπανηθεί πολλά χρήματα για τον ελληνικό στρατό.   Έχουμε πλέον την υπεροχή των όπλων.  Δεν φοβόμαστε τους Τούρκους. Μακάρι να έκαναν το πρώτο βήμα», είπε.

Ο απόστρατος αντιναύαρχος είπε επίσης ότι η Τουρκία δεν θα μπορούσε να απειλήσει την Ελλάδα σήμερα εάν η εκ περιτροπής κυβέρνηση είχε διατάξει «πυρ» κατά την κρίση των Ιμίων το 1996.


Ο Τσαβούσογλου απάντησε στον απόστρατο διοικητή


Απαντώντας στα προκλητικά λόγια του απόστρατου Έλληνα διοικητή σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Ερσίν Τατάρ, ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου σχολίασε: «Αν έχει το θάρρος να το κάνει. Δεν χρειάζεται να παρηγορούνται με κενά λόγια».

 

«Το λόμπι για τα F-16 δεν είναι αποδεκτό»

 

 «Δεν περιμένουμε από τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας να μας επαινέσει στο Κογκρέσο των ΗΠΑ», είπε ο υπουργός Τσαβούσογλου αναφερόμενος στις κινήσεις που έκανε η Ελλάδα τις τελευταίες ημέρες. Αλλά, οι δύο χώρες είναι μέλη του ΝΑΤΟ και για την ασφάλεια του ΝΑΤΟ υπάρχει αλληλεγγύη. Το λόμπι για τα F-16 δεν είναι αποδεκτό», είπε.

sondakika.com

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr