Ειδικό εκπρόσωπο του υπουργείου για τα Δυτικά Βαλκάνια όρισε το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών


Ιούνιος 15, 2022. Ελλάδα.

 

Ειδικό απεσταλμένο για τα Δυτικά Βαλκάνια όρισε το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, μετά από απόφαση του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια, μεταδίδει το MIA από την Αθήνα.

Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών ανέφερε ότι ο Δένδιας, «ο οποίος βρισκόταν σε Τίρανα, Σκόπια, Σεράγεβο, Βελιγράδι, Ποντγκόριτσα και Πρίστινα τις τελευταίες εβδομάδες, αποφάσισε να ορίσει ειδικό απεσταλμένο του υπουργείου για τα  Δυτικά Βαλκάνια».

 Η πρέσβειρα της Ελλάδας στο Βουκουρέστι, Σοφία Γραμματά, θα είναι η Ειδική Αντιπρόσωπος του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών για τα Δυτικά Βαλκάνια και θα ασκεί και τα τρέχοντα καθήκοντά της.

« Η Ελλάδα αποδίδει πρωταρχική σημασία στην εδραίωση της ειρήνης, της ασφάλειας και της σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή των Δυτικών Βαλκανίων. Στο πλαίσιο αυτό, προωθεί την εδραίωση των διμερών σχέσεων με βάση το σεβασμό του διεθνούς δικαίου, του διεθνούς δικαίου της θάλασσας και υποστηρίζει ενεργά την ευρωπαϊκή τους προοπτική, ανέφερε το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών.

mia.mk

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr