Ο Ζόραν Ζάεφ περιμένει το άνοιγμα της συνοριακής διέλευσης Μάρκοβα Νόγκα/Λαιμός, ως υποχρέωση της Συμφωνίας των Πρεσπών


Ιούνιος 26, 2022. Ελλάδα.

Σκόπια.

Χαιρετισμό στους συμμετέχοντες της σημερινής συγκέντρωσης στη Μάρκοβα Νόγκα/ Λαιμό στις Πρέσπες, στα ελληνοσκοπιανά σύνορα, απηύθυνε μέσω κοινωνικών δικτύων ο πρώην πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ.

Ο Ζάεφ περιμένει να ανοίξει το συντομότερο δυνατό το συνοριακό πέρασμα Μάρκοβα Νόγκα, καθώς όπως λέει, οι δύο φίλες μας χώρες το έχουν λάβει ως υποχρέωση από τη Συμφωνία των Πρεσπών.

«Το άνοιγμα της συνοριακής διέλευσης Markova Noga είναι υποχρέωσή μας για το παρόν και το μέλλον - αυτή είναι η κατάλληλη και κατάλληλη στιγμή να σπάσουμε τον αφύσικο αποκλεισμό της φυσικής ροής στις όχθες της λίμνης Πρέσπας. Αναμένω ότι θα ολοκληρωθούν το συντομότερο οι απαραίτητες υποδομές και ότι πολύ σύντομα θα είμαστε εκεί στην επίσημη διάνοιξη της διάβασης που συνδέει τις δύο πλευρές της Πρέσπας, είπε ο Ζάεφ.


Ο πρώην Πρωθυπουργός πιστεύει ότι η σημερινή συγκέντρωση, καθώς και το περασμένο Σαββατοκύριακο κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης «Γνωρίστε την Πρέσπα» καθιστούν την Πρέσπα γόνιμο έδαφος για την ανάπτυξη και την ανάπτυξη των ευρωπαϊκών Βαλκανίων μας, μια πλατφόρμα για τη συγχώνευση διαφορετικών και στενών πολιτισμών και την περιφρόνηση αυτών στο The 21st αιώνα εξακολουθεί να οδηγείται από το μίσος παρά από την ειρήνη.

lokalno.mk

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr