Οι ηγέτες της G7 αστειεύτηκαν με την ‘φαλλοκρατική προπαγάνδα’ του Πούτιν


Ιούνιος 26, 2022. Ελλάδα.

Εκτός από τα εκρηκτικά ζητήματα που χαρακτηρίζουν τη φετινή σύνοδο κορυφής των G7 στη Γερμανία, οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων των επτά σημαντικότερων βιομηχανικών χωρών στον κόσμο δεν έχουν χάσει το χιούμορ τους. 

Κύριο θέμα ήταν η κρίση στην Ουκρανία αλλά ο Βλαντίμιρ Πούτιν ήταν ιδιαίτερα προσφιλής στόχος για τους υψηλόβαθμους πολιτικούς.


Συγκεκριμένα, το ότι ο Ρώσος Πρόεδρος έχει ποζάρει επανειλημμένα γυμνός στο παρελθόν προκάλεσε γέλια κατά την έναρξη των διαβουλεύσεων της G7. 

Η πρώτη συνάντηση εργασίας την Κυριακή στο Schloss Elmau αφορούσε αρχικά μόνο το ερώτημα εάν οι συμμετέχοντες πρέπει να βγάλουν τα σακάκια τους στις καλοκαιρινές θερμοκρασίες που επικρατούσαν.

«Να βγούμε πρώτα φωτογραφία»


«Σακάκια, φορέματα; Σακάκια έξω;» ρώτησε ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον ενώ οι φωτογράφοι ήταν ακόμα στο δωμάτιο. 


Ο Πρωθυπουργός του Καναδά Τζάστιν Τριντό πρότεινε στη συνέχεια να περιμένουν μέχρι να ληφθεί η επίσημη φωτογραφία του γύρου. Όμως ο Τζόνσον επέμεινε: «Πρέπει να δείξουμε ότι είμαστε πιο δυνατοί από τον Πούτιν».

Ο Τριντό παρενέβη, αστειευόμενος ότι η ομάδα θα έπρεπε να φωτογραφηθεί «χωρίς πουκάμισο» όπως έκανε ο Πούτιν το 2009. 

Χωρίς προφανώς να υπεισέλθει στο ζήτημα του ρουχισμού, η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής  Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία είναι παθιασμένη ιππέας, είπε: «Η ιππασία είναι καλύτερη».

 

Τζόνσον: «Πρέπει να δείξω κοιλιακούς»


Αλλά ο Τζόνσον δεν το έβαλε κάτω και απαίτησε:

 


«Πρέπει να τους δείξουμε τους κοιλιακούς μας».

 Στη συνέχεια, η ομάδα παρέμεινε με φορώντας τα σακάκια τους μέχρι να φύγουν οι φωτογράφοι από την αίθουσα - και το τέλος της συζήτησης για τα ρούχα παρέμεινε πίσω από κλειστές πόρτες .

 Μετά τη συνεδρίαση, ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς εμφανίστηκε μπροστά στις κάμερες χωρίς γραβάτα αλλά με σακάκι.

krone.at

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr