Και ο Κιλιτσντάρογλου απειλεί την Ελλάδα

βίντεο


Ιούνιος 26, 2022. Ελλάδα.

Άγκυρα.

Ο πρόεδρος του Λαϊκού Ρεπουμπλικανικού Κόμματος- CHP,   Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, αντιτάχθηκε σθεναρά στην προσπάθεια της Ελλάδας να εξοπλίσει τα ελληνικά νησιά του Αιγαίου.

Όπως σημειώνει το τούρκικο δημοσίευμα, ο Κιλιτσντάρογλου υπενθύμισε ότι οι Έλληνες διοικητές γνώριζαν πολύ καλά τον τότε πρωθυπουργό Ετζεβίτ και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ερμπακάν κατά τη διάρκεια της ειρηνευτικής επιχείρησης (σημ. εισβολής) στην Κύπρο.

«Οι κυβερνήσεις τους γνωρίζουν ότι είμαστε Kuvayi Milliyeci ( σημ. Παράτυπες Εθνικιστικές Δυνάμεις). Αφήστε τους να μιλήσουν τώρα. Όταν έρθουμε στην εξουσία, θα τους δείξουμε ποια θα είναι τα όπλα σε αυτά τα νησιά», είπε.


«Η υπόθεση του Mavi Marmara δεν έκλεισε»


Ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου επισκέφθηκε σήμερα την οικογένεια του Çetin Topçuoğlu, ο οποίος μαρτύρησε στην επιδρομή του Ισραήλ στο Mavi Marmara, στο σπίτι τους στο Μπεϊκόζ  της Κωνσταντινούπολης.

 Ο Κιλιτσντάρογλου έκανε δηλώσεις μετά τη συνάντηση και απάντησε στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων.

Όπως είπε έκανε αυτή την επίσκεψη για να εξηγήσει πώς οι μάρτυρες του Mavi Marmara θα αναζητήσουν τα δικαιώματά τους.

«Ξέρετε το περιστατικό του Mavi Marmara. Έχουμε μάρτυρες. Έγινε παζάρι με το Ισραήλ για το αίμα των μαρτύρων μας. Αναζητήθηκε έδαφος για συμφωνία. Δεν είναι δυνατόν να το δεχθούμε αυτό.

Αυτή η υπόθεση δεν έχει τελειώσει. Δεν έχουμε κλείσει αυτή την υπόθεση. Πρέπει να προστατεύσουμε τα  νόμιμα δικαιώματα όλων.

 

Κατέκρινε την επίσκεψη του Σαουδάραβα διαδόχου Σαλμάν


«Θα ήθελα να αναφέρω κάτι ακόμα.

Σχετικά με τον Μπιν Σαλμάν, που ήρθε στη χώρα μας, που ήρθε στην πατρίδα μας.

Αγκαλιάζετε τον άνθρωπο στον οποίο μέχρι χθες κάνατε κάθε είδους προσβολές και επικρίσεις. Για τρία ή πέντε δολάρια. Έτσι για τρία ή πέντε δεκάρες. Δεν είναι δυνατόν το κράτος της Δημοκρατίας της Τουρκίας να το καταργήσει αυτό. Δεν μπορούμε να το σβήσουμε,  αυτή η χώρα έχει φήμη, κύρος. Ένας φόνος διαπράχθηκε σε τουρκικό έδαφος. Η υπόθεση δολοφονίας ( σημ. του Σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι) έχει επίσης κλείσει πριν φτάσει εδώ ο Σαλμάν.

 Θα το ερευνήσουμε εμείς. Ούτε αυτό το αρχείο είναι κλειστό για εμάς. Θα κάνουμε επίσης ότι χρειάζεται.

 Κανείς στη Δημοκρατία της Τουρκίας δεν μπορεί να σκοτώσει ανθρώπους σε ένα προξενείο. Και σκοτώθηκε στο προξενείο.

Μετά από αυτό, θα το ερευνήσουμε, για να μην έχει κανείς τον πειρασμό να κάνει φόνο όπου θέλει, στην Τουρκία. Κανείς δεν μπορεί να ρίξει σκιά στη φήμη της Τουρκίας».


Σχετικά με τις δηλώσεις για εισβολή στην Ελλάδα:

https://twitter.com/i/status/1541093591950544897


sondakika.com

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr