Αλβανία: Ο Ράμα τιμά την επέμβαση του ΝΑΤΟ στο Κοσσυφοπέδιο


Ιούνιος 12, 2022. Ελλάδα.

Σήμερα, ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα υπενθύμισε την 23η επέτειο από την απελευθέρωση του Κοσσυφοπεδίου από τις σερβικές δυνάμεις.

Σε ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα, ο Ράμα έγραψε ότι με την επέμβαση των ΝΑΤΟϊκών δυνάμεων ξεκίνησε μια νέα εποχή.

«Σαν σήμερα πριν από 23 χρόνια, με την είσοδο των δυνάμεων του ΝΑΤΟ, άνοιξε μια νέα εποχή για τους Αλβανούς του Κοσσυφοπεδίου», έγραψε ο πρωθυπουργός.

 

Και ο Μπερίσα για την επέμβαση του ΝΑΤΟ στο Κόσοβο

 


Ο πρώην πρωθυπουργός της Αλβανίας, Σαλί Μπερίσα, τίμησε την επέμβαση των ΝΑΤΟϊκών δυνάμεων κατά της Σερβίας και την αποκοπή του Κοσσυφοπεδίου από τον κορμό της.

«Αγαπητοί φίλοι, σαν σήμερα πριν από 23 χρόνια, μετά από τρεις μήνες βομβαρδισμού της στρατιωτικής υποδομής του Βελιγραδίου από τις αεροπορικές δυνάμεις του ΝΑΤΟ, τα χερσαία στρατεύματα της Συμμαχίας εισήλθαν στο Κοσσυφοπέδιο ως απελευθερωτές.
Αυτή είναι μια ιστορική ημέρα για το Κοσσυφοπέδιο, το αλβανικό έθνος και το ΝΑΤΟ. Αυτή είναι μια ημέρα απεριόριστης ευγνωμοσύνης σε όλους εκείνους που πολέμησαν και έδωσαν τη ζωή τους για την ελευθερία του Κοσσυφοπεδίου, στη Βορειοατλαντική Συμμαχία, τους στρατούς και τα κράτη μέλη της, και ιδιαίτερα στις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Πρόεδρο Μπιλ Κλίντον που ηγήθηκαν της μάχης του ΝΑΤΟ για την απελευθέρωση του Κοσσυφοπεδίου. Ζήτω το Κόσοβο, ζήτω το ΝΑΤΟ!», έγραψε ο Μπερίσα στα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης.

 

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr