Τούρκος πρέσβης στη Λιβύη: Θα ανοίξει το τουρκικό προξενείο στη Βεγγάζη

Ο Τούρκος πρέσβης στη Λιβύη, Κενάν Γιλμάζ, δήλωσε ότι το Γενικό Προξενείο στη Βεγγάζη θα ανοίξει για να παρέχει τις υπηρεσίες του «σε περίπτωση που οι συνθήκες της περιοχής γίνουν ευνοϊκές για αυτό το βήμα».


Αύγουστος 11, 2022. Ελλάδα.

Τρίπολη.

Μετά τη συνάντηση του προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων, Ακίλα Σάλεχ στην Άγκυρα στις αρχές του μήνα και της συνάντησής του με τον Τούρκο ομόλογό του Μουσταφά Σεντόπ  και τον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο Τούρκος πρέσβης στη Λιβύη δήλωσε ότι θα ανοίξει το Γενικό Προξενείο στη Βεγγάζη.

Ο πρέσβης Κενάν Γιζλμάζ ανέφερε συγκεκριμένα ότι το τουρκικό προξενείο θα ανοίξει για να προσφέρει τις υπηρεσίες του «όταν οι συνθήκες της περιοχής γίνουν ευνοϊκές για αυτό το βήμα», σύμφωνα με δηλώσεις του την Τετάρτη στο τουρκικό πρακτορείο Anadolu.

Ο Γιλμάζ πρόσθεσε ότι γίνονται συνεχείς προσπάθειες για τη βελτίωση των σχέσεων με τη Λιβύη σε όλες τις πτυχές, σημειώνοντας ότι η κύρια επιθυμία είναι να ξεπεραστεί αυτή η ασταθής περίοδος που διέρχεται η Λιβύη το συντομότερο δυνατό.

Συνέχισε, «Για αυτόν τον λόγο, συνιστούμε την άρση των πολιτικών διαφορών , την επίτευξη συμφιλίωσης και τη διεξαγωγή εκλογών».

Επεσήμανε ότι έχουν γίνει σημαντικά βήματα για τη βελτίωση των σχέσεων μεταξύ των κοινοβουλίων των δύο χωρών, σημειώνοντας ότι αυτή τη στιγμή προγραμματίζεται επίσκεψη στη Βεγγάζη των μελών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας με επικεφαλής τον εκπρόσωπο Αχμέτ Γιλντίζ.

Πρόσθεσε ότι συναντήθηκε με τον Ακίλα Σάλεχ και συζήτησε μαζί του τρόπους για την ολοκλήρωση των ημιτελών τουρκικών έργων στο ανατολικό τμήμα της Λιβύης.

Εξέφρασε την ελπίδα του ότι τις επόμενες ημέρες θα υπάρξει περαιτέρω ανάπτυξη στις υφιστάμενες διμερείς σχέσεις μεταξύ Τουρκίας και Λιβύης.

Akhbar Libya24

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr