Τετάρτη 10 Αυγούστου 2022

Το Ιράν άρχισε να εκπαιδεύει Ρώσους στρατιώτες για τη χρήση drones Shahed-129 στην Ουκρανία


Αύγουστος 10, 2022. Ελλάδα.

 

Το Ιράν έχει αρχίσει να εκπαιδεύει Ρώσους αξιωματούχους να χρησιμοποιούν τα προηγμένα μη επανδρωμένα αεροσκάφη του, το τελευταίο σημάδι ότι η Μόσχα σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει τα στρατιωτικά όπλα της Τεχεράνης για να προσπαθήσει να αποκτήσει ένα νέο αεροπορικό πλεονέκτημα στην Ουκρανία.

Ιρανοί αξιωματούχοι ξεκίνησαν την εκπαίδευση τις τελευταίες εβδομάδες ως μέρος μιας συμφωνίας που θα οδηγήσει την Τεχεράνη να στείλει εκατοντάδες μη επανδρωμένα αεροσκάφη στη Ρωσία, σύμφωνα με Αμερικανό αξιωματούχο, επικαλούμενος πρόσφατα αποχαρακτηρισμένες αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ είπε ότι η Ρωσία «δεν είχε κανένα σχόλιο για αυτό το θέμα» όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφους για τα drones, σύμφωνα με την wsj.com.

Τον περασμένο μήνα, ρωσική στρατιωτική αντιπροσωπεία επισκέφθηκε αεροδρόμιο στο κεντρικό Ιράν τουλάχιστον δύο φορές για να εξετάσει drones ικανά να μεταφέρουν όπλα, σύμφωνα με τον σύμβουλο εθνικής ασφάλειας Τζέικ Σάλιβαν και τις δορυφορικές εικόνες.

Το Ιράν άρχισε να παρουσιάζει τα drones Shahed-191 και Shahed-129, γνωστά και ως UAV ή μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα, στη Ρωσία στο αεροδρόμιο Kashan, νότια της Τεχεράνης, τον Ιούνιο, δήλωσαν Αμερικανοί αξιωματούχοι.

Και οι δύο τύποι drones είναι ικανά να μεταφέρουν πυραύλους ακριβείας. Ο Σάλιβαν είπε ότι οι ΗΠΑ πιστεύουν ότι το Ιράν σχεδιάζει να πουλήσει στη Ρωσία εκατοντάδες μη επανδρωμένα αεροσκάφη που μπορεί να χρησιμοποιήσει η Ρωσία στον πόλεμο στην Ουκρανία.


edition.cnn.com , Eurasian Times,

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr