Ντόνετσκ: Έξι άμαχοι σκοτώθηκαν από τον βομβαρδισμό των Ουκρανών- Το Κρεμλίνο αρνείται ότι κινητοποιεί 1 εκατομμύριο εφέδρους


Σεπτέμβριος 22, 2022. Ελλάδα.

Τουλάχιστον έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν και έξι τραυματίστηκαν σήμερα από τον βομβαρδισμό της αγοράς στο κέντρο του Ντόνετσκ. 

Αυτό δήλωσε ο Ολεξίι Κουλέμζιν, ο δήμαρχος του Ντόνετσκ.

«Σύμφωνα με τις πληροφορίες που ελήφθησαν, έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και έξι τραυματίστηκαν από τους βομβαρδισμούς της αγοράς του Ντόνετσκ».

Ένα επιβατικό λεωφορείο κάηκε, αναφέρει η «Izvestia». Μεταξύ των νεκρών φέρεται να είναι και ένα παιδί. 


Σύμφωνα με τον Βλάντισλαβ Μπερντιτσέφσκι, βουλευτή του Λαϊκού Συμβουλίου της ΛΔΔ, τις επόμενες ημέρες η πόλη θα είναι «ανήσυχη» λόγω της ανακοίνωσης της διεξαγωγής του δημοψηφίσματος για την ένωση με τη Ρωσία.

«Οι Μπαντεράδες (Ουκρανοί οπαδοί του Μπαντέρα) θα κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να διαταράξουν το δημοψήφισμα, επικράτησε πανικός στην πόλη και ο περισσότερος κόσμος εγκατέλειψε το χώρο»

Πρόσθεσε ότι, πιθανότατα, ο βομβαρδισμός της πόλης από Ουκρανούς μαχητές θα ενταθεί τώρα αρκετές φορές. Ο βουλευτής προέτρεψε τον πληθυσμό να είναι προσεκτικός και να μην βγαίνει από το σπίτι εκτός αν είναι απολύτως απαραίτητο.

Ο σημερινός βομβαρδισμός διεξήχθη με γαλλικά οβιδοβόλα CAESAR, δήλωσε ο επικεφαλής της DPR Ντενίς Πουσίλιν, σύμφωνα με την «Izvestia». 

Πληροφορίες αναφέρουν ότι χρησιμοποιήθηκαν βλήματα διαμετρήματος 155, είπε στο Russia 24. Σύμφωνα με τον ίδιο, στόχος της επίθεσης είναι να τρομάξει τους αμάχους την παραμονή του δημοψηφίσματος για το αν η ΛΔΔ πρέπει να γίνει μέρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

 Όπως εξάλλου σημειώνει και η France Presse, στις 19 Σεπτεμβρίου, άλλοι 13 άμαχοι έχασαν τη ζωή τους στο κέντρο του Ντόνετσκ μετά από άλλο βομβαρδισμό.

Οι τοπικές αρχές εξηγούν τις συχνές επιθέσεις με το επικείμενο δημοψήφισμα στη ΛΔΔ και στις άλλες τρεις περιφέρειες που αποσχίστηκαν από την Ουκρανία, οι οποίες από αύριο έως τις 27 Σεπτεμβρίου θα ψηφίσουν για την ένταξη στη Ρωσική Ομοσπονδία.


Διαψεύδει η Μόσχα για επιστράτευση ενός εκατομμυρίου εφέδρων


Εν τω μεταξύ, εν μέσω διαδηλώσεων σε πολλές πόλεις σε όλη τη χώρα κατά της μερικής κινητοποίησης, η Μόσχα αρνήθηκε ότι αναμένεται να κινητοποιηθούν 1 εκατομμύριο Ρώσοι. 

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ το χαρακτήρισε «ψέμα» στους δημοσιογράφους, μετέδωσαν ρωσικά και ουκρανικά μέσα ενημέρωσης.

Ο Πεσκόφ εξήγησε ότι η μερική κινητοποίηση ανακοινώθηκε σε σχέση με το γεγονός ότι η Ρωσία στην Ουκρανία αντιμετωπίζει το στρατιωτικό δυναμικό του ΝΑΤΟ και ορισμένων άλλων εχθρικών χωρών.

 Επιπλέον, ο γραμματέας Τύπου του Πούτιν υπενθύμισε τις επιθέσεις σε αρκετές ρωσικές περιοχές από ουκρανικά στρατεύματα, αναφέρει η «Izvestia».

Η Ουκρανία, από την άλλη πλευρά, απαγόρευσε στους Ουκρανούς φοιτητές που σπουδάζουν στο εξωτερικό να εγκαταλείψουν τη χώρα για σπουδές, όσο ισχύει ο στρατιωτικός νόμος, σύμφωνα με το ουκρανικό πρακτορείο ειδήσεων UNIAN, επικαλούμενο τον εκπρόσωπο της κρατικής υπηρεσίας συνόρων Αντρίι Ντεμτσένκο. 

Η δυνατότητα των Ουκρανών που σπουδάζουν στο εξωτερικό να εγκαταλείψουν τη χώρα έχει ανασταλεί από τις 14 Σεπτεμβρίου.

 

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr