Διαδηλώσεις στη Ρωσία κατά της επιστράτευσης και συλλήψεις εκατοντάδων διαδηλωτών

 


«Βίαιες κρατήσεις και κλήσεις στο στρατιωτικό γραφείο εγγραφής και στράτευσης: αποτελέσματα δράσεων κατά της κινητοποίησης στις 21 Σεπτεμβρίου»

 

Σεπτέμβριος 22, 2022. Ελλάδα.

Οι ρωσικές δυνάμεις ασφάλειας συνέλαβαν πάνω από 1300 άτομα κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων κατά της επιστράτευσης που ανακοινώθηκε από τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν κλιμακώνοντας τον πόλεμο εναντίον της Ουκρανίας, όπως ανέφερε η ρωσική  οργάνωση ανθρωπίνων δικαιωμάτων OVD-Info το βράδυ της Τετάρτης.

Διαδηλώσεις, ως επί το πλείστον μικρές, πραγματοποιήθηκαν στο Τομσκ και το Ιρκούτσκ στη Σιβηρία, στο Αικατερίνμπουργκ, στα Ουράλια Όρη και σε άλλες μεγάλες περιοχές της χώρας, όπου συχνά καταστέλλονται αντικυβερνητικές διαδηλώσεις.

At least 1,312 people detained by now at anti-war protests in Russia
Εικόνα

Οι συμμετέχοντες ύψωσαν μπλε και κίτρινες σημαίες της Ουκρανίας και φώναξαν συνθήματα όπως «Όχι στην επιστράτευση!»

Στην πρωτεύουσα, Μόσχα, οι αρχές προειδοποίησαν τους πολίτες να μην συμμετάσχουν σε διαδήλωση, καθώς όπως είπαν μπορεί να αντιμετωπίσουν ποινή φυλάκισης έως και 15 ετών.

Το πρωί της Τετάρτης, ο Πούτιν ανακοίνωσε τη μερική επιστράτευση εφέδρων για την υποστήριξη του στρατού στην Ουκρανία. Έχει προγραμματιστεί να σταλούν 300.000 έφεδροι στον πόλεμο.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr