Σερβία: Άρχισε στρατιωτική άσκηση κοντά στο Κοσσυφοπέδιο – τι αναφέρει το σερβικό ΥΠΑΜ


Σεπτέμβριος 1, 2022. Ελλάδα.

 Βελιγράδι.

Ο σερβικός στρατός ξεκίνησε ασκήσεις στη ζώνη ασφαλείας κοντά στο Κοσσυφοπέδιο, την παραμονή της έναρξης ισχύος των νέων συμφωνιών μεταξύ Βελιγραδίου και Πρίστινα σχετικά με τα έγγραφα εισόδου- εξόδου.

«Στο πλαίσιο τακτικών δραστηριοτήτων στις βάσεις και τις ιδιόκτητες εγκαταστάσεις στην Επίγεια Ζώνη Ασφαλείας, οι δυνάμεις των Σερβικών Ενόπλων Δυνάμεων πραγματοποιούν καθημερινή εκπαίδευση για την εκτέλεση συγκεκριμένων εργασιών.

» Η εκπαίδευση πραγματοποιείται με σκοπό τη διατήρηση υψηλού βαθμού ετοιμότητας μάχης των εμπλεκόμενων μονάδων και την ικανότητά τους να αντιδρούν γρήγορα σε περίπτωση ανάγκης και να διασφαλίζουν την ειρήνη και την ασφάλεια στη διοικητική γραμμή με την Αυτόνομη Επαρχία Κοσσυφοπεδίου και Μετόχια», σημειώνει το σερβικό δημοσίευμα.

Κάτοικοι της περιοχής είπαν ότι είδαν συνοδείες τεθωρακισμένων οχημάτων μεταφοράς προσωπικού και οχημάτων Kamaz να φτάνουν στις σερβικές πόλεις Ράσκα και Νόβι Παζάρ, που βρίσκονται κοντά στη διοικητική γραμμή του Κοσσυφοπεδίου.

-

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr