Μονάδες του ουκρανικού στρατού προσπάθησαν να καταλάβουν τον πυρηνικό σταθμό Ζαπορίζια- ρωσικό ΥΠΑΜ

Ria Novosti


Σεπτέμβριος 1, 2022. Ελλάδα.


Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας αποκάλυψε τις λεπτομέρειες της απόβασης μονάδας του ουκρανικού στρατού να αποβιβαστεί στον πυρηνικό σταθμό ηλεκτροπαραγωγής της Ζαπορίζια.

«Σήμερα, γύρω στις 06:00 ώρα Μόσχας, σε δύο ομάδες δολιοφθοράς του ουκρανικού στρατού γύρω στα 60 άτομα σε επτά βάρκες αποβιβάστηκαν στην ακτή της δεξαμενής Kakhovka, τρία χιλιόμετρα βορειοανατολικά του πυρηνικού σταθμού Ζαπορίζια , και προσπάθησαν να καταλάβουν το εργοστάσιο ηλεκτροπαραγωγής », ανέφερε το υπουργείο.

Διευκρίνισε ότι «έχουν ληφθεί μέτρα για την καταστροφή του εχθρού, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης στρατιωτικής αεροπορίας».

Όπως σημειώνεται, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας βομβάρδισαν την Ενέργκονταρ την παραμονή της προγραμματισμένης επίσκεψης της αντιπροσωπείας του ΔΟΑΕ στον πυρηνικό σταθμό Ζαπορίζια (ZNPP).

Τις τελευταίες 24 ώρες, η πόλη έχει δεχθεί περισσότερα από 60 ουκρανικά πλήγματα UAV και πυροβολικού. Τρεις πολίτες έπεσαν θύματα την περασμένη νύχτα, ένας ακόμη τραυματίστηκε. Μία από τις οβίδες εξερράγη περίπου εκατό μέτρα από νηπιαγωγείο.

Η Ρωσία παρέδωσε στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ στοιχεία για τις ουκρανικές επιθέσεις στο ZNPP

Ο Γενικός Διευθυντής του ΔΟΑΕ Ραφαέλ Γκρόσι κατά την άφιξή του στη Ζαπορίζια εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι η αποστολή θα μπορούσε να εκτελεστεί με ασφάλεια, όπως σημειώνει το Ria.ru.

Κατά τη διάρκεια της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία,  ο ρωσικός στρατός ανέλαβε τον έλεγχο του τμήματος του Αζόφ της Περιφέρειας Ζαπορόζια και ολόκληρης της Περιφέρειας Χερσώνας, καταλαμβάνοντας μεγάλες πόλεις όπως η Χερσώνα , η Μελιτόπολη και το Μπερντιάνσκ και αποκόπτοντας την Ουκρανία από την Αζοφική Θάλασσα. . . Έχουν δημιουργηθεί νέες διοικήσεις στις περιφέρειες, ρωσικά τηλεοπτικά κανάλια και ραδιοφωνικοί σταθμοί εκπέμπουν, αποκαθίστανται οι εμπορικές και συγκοινωνιακές συνδέσεις με την Κριμαία. Οι περιοχές έχουν ανακοινώσει σχέδια να γίνουν μέρος της Ρωσίας, σημειώνεται χαρακτηριστικά.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr