Η Πολωνία απαιτεί από τη Γερμανία τεράστιο ποσό πολεμικής αποζημίωσης από το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο


Φωτό από το δημοσίευμα της 
Polsat News

Σεπτέμβριος 1, 2022. Ελλάδα.

Στην 83η επέτειο από το ξέσπασμα του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, παρουσιάστηκε στο Βασιλικό Κάστρο της Βαρσοβίας έκθεση για τις απώλειες που υπέστη η Πολωνία ως αποτέλεσμα της γερμανικής επιθετικότητας. Οι συντάκτες της έκθεσης τα υπολόγισαν σε 6 δισεκατομμύρια 200 δισεκατομμύρια ζλότι.

Τις απώλειες αυτές θα απαιτήσει η Βαρσοβία από το Βερολίνο που ανέρχονται πάνω από ένα τρισεκατομμύριο δολάρια ως αποζημιώσεις για τις ζημιές που προκλήθηκαν στην Πολωνία από το ναζιστικό γερμανικό κράτος. 

Τη δήλωση αυτή έκανε ο ηγέτης του κυβερνώντος κόμματος της Δημοκρατίας «Νόμος και Δικαιοσύνη» (PIS) Γιαροσλάβ Καζίνσκι, παρουσιάζοντας έκθεση για τις στρατιωτικές απώλειες της χώρας.


«Απόλυτα δυνατό ποσό για τη Γερμανία»


Ο Καζίνσκι δεν απέκλεισε ότι θα μπορούσε το εκτιμώμενο ποσό  να αυξηθεί στο μέλλον. Σύμφωνα με τον ίδιο, το ποσό αυτό είναι «απόλυτα δυνατό για τη Γερμανία».

Ο πολιτικός είπε ότι το Βερολίνο δεν έχει πληρώσει ακόμη «για τα εγκλήματά του» κατά της Βαρσοβίας, εκφράζοντας την οργή που πολλοί εγκληματίες δεν τιμωρήθηκαν και ότι ορισμένοι Ναζί «κατείχαν ακόμη και υψηλές θέσεις» στη μεταπολεμική Γερμανία.

Ο ηγέτης του PIS είπε ότι η Βαρσοβία σκοπεύει να λάβει αποζημιώσεις «για όλα όσα έκανε το γερμανικό κράτος και ο γερμανικός λαός στην Πολωνία το 1939-1945».

«Αυτός είναι ο στόχος μας, ο οποίος εντάσσεται στην έννοια της αποκατάστασης της κανονικής λειτουργίας του πολωνικού κράτους», είπε.

polsatnews.pl

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr