Όλο το διάγγελμα στο ρωσικό λαό του προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας


Σεπτέμβριος 21, 2022. Ελλάδα.

Κρεμλίνο.

Βλαντίμιρ Πούτιν:

Αγαπητοί φίλοι!

Το θέμα της ομιλίας μου είναι η κατάσταση στο Ντονμπάς και η πορεία της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης για την απελευθέρωσή του από το νεοναζιστικό καθεστώς που κατέλαβε την εξουσία στην Ουκρανία το 2014 ως αποτέλεσμα ενός ένοπλου πραξικοπήματος.

Σήμερα απευθύνω έκκληση σε εσάς, σε όλους τους πολίτες της χώρας μας, σε ανθρώπους διαφορετικών γενεών, ηλικιών και εθνικοτήτων, στο λαό της μεγάλης Πατρίδας μας, σε όλους όσους ενώνονται από τη μεγάλη ιστορική Ρωσία, σε στρατιώτες και αξιωματικούς, εθελοντές που είναι τώρα πολεμώντας στην πρώτη γραμμή, βρίσκονται στη θέση μάχης, στους αδελφούς και τις αδελφές μας - κατοίκους των Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ και του Λουγκάνσκ, των περιοχών Χέρσον και Ζαπορόζια και άλλων περιοχών που απελευθερώθηκαν από το νεοναζιστικό καθεστώς.

Αφορά τα απαραίτητα, επείγοντα βήματα για την προστασία της κυριαρχίας, της ασφάλειας και της εδαφικής ακεραιότητας της Ρωσίας, για την υποστήριξη της επιθυμίας και της βούλησης των συμπατριωτών μας να καθορίσουν το μέλλον τους και για την επιθετική πολιτική μέρους των δυτικών ελίτ, που αγωνίζονται με όλες τους τις δυνάμεις να διατηρήσουν την κυριαρχία τους, και για αυτό προσπαθούν να μπλοκάρουν, να καταστείλουν οποιαδήποτε κυρίαρχα ανεξάρτητα κέντρα ανάπτυξης για να συνεχίσουν να επιβάλλουν ωμά τη θέλησή τους σε άλλες χώρες και λαούς, να φυτέψουν τις ψευδοαξίες τους.

 

Στόχος της Δύσης η διάλυση της Ρωσίας

 

Σκοπός αυτής της Δύσης είναι να αποδυναμώσει, να διχάσει και τελικά να καταστρέψει τη χώρα μας. 

Ήδη λένε ευθέως ότι το 1991 μπόρεσαν να διασπάσουν τη Σοβιετική Ένωση, και τώρα ήρθε η ώρα για την ίδια τη Ρωσία, να διαλυθεί σε πολλές θανάσιμα εχθρικές περιοχές και περιοχές.

Και τέτοια σχέδια σχεδιάζουν εδώ και καιρό. 

Ενθάρρυναν συμμορίες διεθνών τρομοκρατών στον Καύκασο, προώθησαν την επιθετική υποδομή του ΝΑΤΟ κοντά στα σύνορά μας. Έκαναν την ολοκληρωτική ρωσοφοβία το όπλο τους, καθώς επί δεκαετίες καλλιέργησαν σκόπιμα το μίσος για τη Ρωσία, κυρίως στην Ουκρανία, για την οποία προετοίμαζαν τη μοίρα ενός αντιρωσικού ερείσματος, και ο ίδιος ο ουκρανικός λαός μετατράπηκε σε τροφή για κανόνια και ωθήθηκε σε πόλεμο με η χώρα μας, εξαπολύοντας τον, αυτόν τον πόλεμο, το 2014, χρησιμοποιώντας τις ένοπλες δυνάμεις εναντίον του άμαχου πληθυσμού, οργανώνοντας γενοκτονία, αποκλεισμό, τρόμο εναντίον ανθρώπων που αρνήθηκαν να αναγνωρίσουν την εξουσία που προέκυψε στην Ουκρανία ως αποτέλεσμα πραξικοπήματος.

 

Και αφού το σημερινό καθεστώς του Κιέβου ουσιαστικά αρνήθηκε δημόσια μια ειρηνική λύση στο πρόβλημα του Ντονμπάς και, επιπλέον, ανακοίνωσε τις αξιώσεις του για πυρηνικά όπλα, έγινε απολύτως σαφές ότι μια νέα, ακόμη μια, όπως είχε συμβεί δύο φορές στο παρελθόν, μεγάλης κλίμακας επίθεση κατά το Ντονμπάς ήταν αναπόφευκτο. Και τότε, εξίσου αναπόφευκτα, θα υπήρχε μια επίθεση στη ρωσική Κριμαία - στη Ρωσία.

 

Αναγκαία η προληπτική στρατιωτική επιχείρηση

 

Από αυτή την άποψη, η απόφαση για μια προληπτική στρατιωτική επιχείρηση ήταν απολύτως αναγκαία και η μόνη δυνατή. Οι κύριοι στόχοι του - η απελευθέρωση ολόκληρης της επικράτειας του Ντονμπάς - ήταν και παραμένουν αμετάβλητοι.

Η Λαϊκή Δημοκρατία του Λουχάνσκ έχει ήδη εκκαθαριστεί σχεδόν πλήρως από τους νεοναζί. 

Οι μάχες στη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονέτσκ συνεχίζονται. Εδώ, για οκτώ χρόνια, το κατοχικό καθεστώς του Κιέβου δημιούργησε μια βαθιά κλιμακωτή σειρά μακροπρόθεσμων οχυρώσεων. 

Η κατά μέτωπο επίθεσή τους θα είχε ως αποτέλεσμα μεγάλες απώλειες, έτσι οι μονάδες μας, καθώς και οι στρατιωτικές μονάδες των δημοκρατιών του Ντονμπάς, ενεργούν συστηματικά, άρτια, χρησιμοποιούν εξοπλισμό, προστατεύουν το προσωπικό και απελευθερώνουν βήμα προς βήμα τη γη του Ντόνετσκ, καθαρίζουν πόλεις και κωμοπόλεις από τους νεοναζί, παρέχουν βοήθεια σε ανθρώπους που το καθεστώς του Κιέβου τους μετέτρεψε σε ομήρους, σε ανθρώπινες ασπίδες.

 Στην Ουκρανία μάχονται επαγγελματίες στρατιώτες και εθελοντές

Όπως γνωρίζετε, στην ειδική στρατιωτική επιχείρηση συμμετέχουν επαγγελματίες στρατιωτικοί που υπηρετούν με σύμβαση. Μαζί τους μάχονται και εθελοντικοί σχηματισμοί: άνθρωποι διαφορετικών εθνικοτήτων, επαγγελμάτων, ηλικιών είναι πραγματικοί πατριώτες. Στο κάλεσμα της καρδιάς τους, ήρθαν να υπερασπιστούν τη Ρωσία και το Ντονμπάς.

Ως προς αυτό, έχω ήδη δώσει οδηγίες στην Κυβέρνηση και στο Υπουργείο Άμυνας πλήρως και στο συντομότερο δυνατό χρόνο για τον καθορισμό του νομικού καθεστώτος των εθελοντών, καθώς και των μαχητών των μονάδων της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ και του Λουγκάνσκ. 

Θα πρέπει να είναι το ίδιο με αυτό των τακτικών στρατιωτικών του ρωσικού στρατού, συμπεριλαμβανομένων υλικών, ιατρικής υποστήριξης και κοινωνικών εγγυήσεων. 

Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στην οργάνωση του εφοδιασμού εθελοντικών σχηματισμών και αποσπασμάτων της λαϊκής πολιτοφυλακής του Donbass με εξοπλισμό και εξοπλισμό.

Κατά την επίλυση των κύριων καθηκόντων της προστασίας του Ντονμπάς, τα στρατεύματά μας, με βάση τα σχέδια και τις αποφάσεις του Υπουργείου Άμυνας και του Γενικού Επιτελείου για τη γενική στρατηγική δράσης, απελευθέρωσαν από τους νεοναζί σημαντικές περιοχές της Χερσώνας και της Ζαπορόζια και πολλές άλλες περιφέρειες. Ως αποτέλεσμα, σχηματίστηκε μια εκτεταμένη γραμμή μάχης, η οποία ξεπερνά τα χίλια χιλιόμετρα.

 

Τι θέλω να πω δημόσια σήμερα για πρώτη φορά; 

 

Ήδη μετά την έναρξη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης, συμπεριλαμβανομένων των συνομιλιών στην Κωνσταντινούπολη, οι εκπρόσωποι του Κιέβου αντέδρασαν πολύ θετικά στις προτάσεις μας και αυτές οι προτάσεις αφορούσαν πρωτίστως τη διασφάλιση της ασφάλειας της Ρωσίας και των συμφερόντων μας. 

Αλλά είναι προφανές ότι η ειρηνική λύση δεν ταίριαζε στη Δύση, επομένως, μετά από ορισμένους συμβιβασμούς, δόθηκε στην πραγματικότητα απευθείας εντολή στο Κίεβο να διαταράξει όλες τις συμφωνίες.

Η Ουκρανία άρχισε να αντλείται με όπλα ακόμη περισσότερο. Το καθεστώς του Κιέβου έχει ξεκινήσει νέες συμμορίες ξένων μισθοφόρων και εθνικιστών, στρατιωτικές μονάδες εκπαιδευμένες στα πρότυπα του ΝΑΤΟ και υπό την de facto διοίκηση δυτικών συμβούλων.

Ταυτόχρονα, το καθεστώς καταστολής σε όλη την Ουκρανία κατά των ίδιων των πολιτών της, που ιδρύθηκε αμέσως μετά το ένοπλο πραξικόπημα του 2014, ενισχύθηκε με τον πιο σκληρό τρόπο. 

Η πολιτική του εκφοβισμού, του τρόμου και της βίας προσλαμβάνει όλο και πιο μαζικές, τρομερές, βάρβαρες μορφές.

Θέλω να τονίσω ότι γνωρίζουμε ότι η πλειονότητα των ανθρώπων που ζουν στα εδάφη που απελευθερώθηκαν από τους νεοναζί, και αυτά είναι, πρώτα απ’ όλα, τα ιστορικά εδάφη της Novorossia, δεν θέλουν να βρίσκονται κάτω από τον ζυγό του νεοναζιστικού καθεστώτος. Στη Ζαπορίζια , στην περιοχή Χέρσον, στο Λουγκάνσκ και στο Ντόνετσκ, είδαν και βλέπουν τις θηριωδίες που κάνουν οι νεοναζί στις κατεχόμενες περιοχές της περιοχής Kharkov. 

Οι κληρονόμοι του Μπαντέρα και οι ναζί τιμωροί σκοτώνουν ανθρώπους, τους βασανίζουν, τους ρίχνουν στη φυλακή, ξεκαθαρίζουν, καταστρέφουν, βασανίζουν πολίτες.

Περισσότεροι από επτάμισι εκατομμύρια άνθρωποι ζούσαν στις Λαϊκή Δημοκρατία του Ντόνετσκ και του Λουγκάνσκ, στις περιοχές Ζαπορόζια και Χερσώνα πριν από το ξέσπασμα των εχθροπραξιών. 

Πολλοί από αυτούς αναγκάστηκαν να γίνουν πρόσφυγες, να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους. Και όσοι απέμειναν -περίπου πέντε εκατομμύρια άνθρωποι- σήμερα υφίστανται συνεχείς βολές πυροβολικού και ρουκετών από νεοναζί μαχητές. Χτυπούν νοσοκομεία και σχολεία, οργανώνουν τρομοκρατικές επιθέσεις εναντίον αμάχων.

 

«Δεν αγνοούμε τους δικούς μας ανθρώπους»

 

Δεν μπορούμε, δεν έχουμε ηθικό δικαίωμα να παραδώσουμε τους κοντινούς μας ανθρώπους για να τους κάνουν κομμάτια οι δήμιοι, δεν μπορούμε παρά να ανταποκριθούμε στην ειλικρινή επιθυμία τους να καθορίσουν τη μοίρα τους. 

Τα κοινοβούλια των λαϊκών δημοκρατιών του Ντονμπάς, καθώς και οι στρατιωτικές-πολιτικές διοικήσεις των περιοχών Χέρσον και Ζαπορίζια, αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν δημοψηφίσματα για το μέλλον αυτών των εδαφών και στράφηκαν σε εμάς, τη Ρωσία, με αίτημα να υποστηρίξουν ένα τέτοιο βήμα.

Επιτρέψτε μου να τονίσω ότι θα κάνουμε τα πάντα για να εξασφαλίσουμε ασφαλείς συνθήκες για τη διεξαγωγή δημοψηφισμάτων, ώστε ο κόσμος να μπορεί να εκφράσει τη βούλησή του. Και θα υποστηρίξουμε την απόφαση για το μέλλον τους, η οποία θα ληφθεί από την πλειοψηφία των κατοίκων των Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ και του Λουχάνσκ, των περιοχών Ζαπορόζια και Χερσώνα.

 

Αγαπητοί φίλοι και φίλες!

 

Σήμερα οι Ένοπλες Δυνάμεις μας, όπως ήδη είπα, επιχειρούν στη γραμμή επαφής που ξεπερνά τα χίλια χιλιόμετρα, αντιμετωπίζουν όχι μόνο νεοναζιστικούς σχηματισμούς, αλλά στην πραγματικότητα ολόκληρη τη στρατιωτική μηχανή της συλλογικής Δύσης.

Σε αυτήν την κατάσταση, θεωρώ απαραίτητο να λάβω την ακόλουθη απόφαση - είναι απολύτως επαρκής για τις απειλές που αντιμετωπίζουμε - δηλαδή: να προστατεύσουμε την πατρίδα μας, την κυριαρχία και την εδαφική της ακεραιότητα, να διασφαλίσουμε την ασφάλεια του λαού και του λαού μας στα απελευθερωμένα εδάφη , θεωρώ απαραίτητο να υποστηρίξω την πρόταση του Υπουργείου Άμυνας και του Γενικού Επιτελείου για τη διεξαγωγή μερικής κινητοποίησης στη Ρωσική Ομοσπονδία.

Επαναλαμβάνω, μιλάμε συγκεκριμένα για μερική επιστράτευση, δηλαδή σε επιστράτευση θα υπαχθούν μόνο οι πολίτες που είναι αυτή τη στιγμή εφεδρεία και κυρίως όσοι υπηρέτησαν στις Ένοπλες Δυνάμεις, έχουν συγκεκριμένες στρατιωτικές ειδικότητες και σχετική εμπειρία.

Όσοι κληθούν για στρατιωτική θητεία θα περάσουν χωρίς αποτυχία πρόσθετη στρατιωτική εκπαίδευση, λαμβάνοντας υπόψη την εμπειρία μιας ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης, πριν σταλούν στις μονάδες.

 

Υπογράφηκε το διάταγμα για μερική επιστράτευση

 

Σύμφωνα με το νόμο, τα επιμελητήρια της Ομοσπονδιακής Συνέλευσης - το Ομοσπονδιακό Συμβούλιο και η Κρατική Δούμα - θα ενημερωθούν επίσημα σχετικά σήμερα με επιστολές.

Οι δράσεις κινητοποίησης θα ξεκινήσουν σήμερα, από 21 Σεπτεμβρίου. Δίνω εντολή στους αρχηγούς των περιφερειών να παρέχουν κάθε απαραίτητη βοήθεια στο έργο των στρατιωτικών επιτροπών.

Θα ήθελα να τονίσω ότι οι Ρώσοι πολίτες που καλούνται για στρατιωτική θητεία με κινητοποίηση θα λάβουν το καθεστώς, τις πληρωμές και όλες τις κοινωνικές εγγυήσεις του στρατιωτικού προσωπικού που υπηρετεί βάσει σύμβασης.

Θα προσθέσω ότι το διάταγμα για τη μερική επιστράτευση προβλέπει επίσης πρόσθετα μέτρα για την εκπλήρωση της κρατικής αμυντικής εντολής. 

Οι επικεφαλής των επιχειρήσεων αμυντικής βιομηχανίας είναι άμεσα υπεύθυνοι για την επίλυση των καθηκόντων της αύξησης της παραγωγής όπλων και στρατιωτικού εξοπλισμού και της ανάπτυξης πρόσθετων παραγωγικών δυνατοτήτων. 

Με τη σειρά του, όλα τα θέματα υλικής, πόρων και οικονομικής υποστήριξης των αμυντικών επιχειρήσεων πρέπει να επιλυθούν άμεσα από την κυβέρνηση.

 

Αγαπητοί φίλοι και φίλες!

 

Στην επιθετική αντιρωσική πολιτική της, η Δύση έχει ξεπεράσει κάθε γραμμή. Ακούμε συνεχώς απειλές κατά της χώρας μας, του λαού μας. 

Ορισμένοι ανεύθυνοι πολιτικοί στη Δύση δεν μιλούν μόνο για σχέδια οργάνωσης της προμήθειας επιθετικών όπλων μεγάλης εμβέλειας στην Ουκρανία - συστήματα που θα επιτρέψουν χτυπήματα κατά της Κριμαίας και άλλων περιοχών της Ρωσίας.

Τέτοια τρομοκρατικά χτυπήματα, μεταξύ άλλων με τη χρήση δυτικών όπλων, πραγματοποιούνται ήδη στους συνοριακούς οικισμούς των περιοχών Μπέλγκοροντ και Κουρσκ.

Σε πραγματικό χρόνο, χρησιμοποιώντας σύγχρονα συστήματα, αεροσκάφη, πλοία, δορυφόρους, στρατηγικά drones, το ΝΑΤΟ πραγματοποιεί αναγνωρίσεις σε όλη τη νότια Ρωσία.

Στην Ουάσιγκτον, το Λονδίνο, τις Βρυξέλλες πιέζουν άμεσα το Κίεβο να μεταφέρει στρατιωτικές επιχειρήσεις στο έδαφός μας. Χωρίς να κρύβονται πια, λένε ότι η Ρωσία πρέπει να ηττηθεί με κάθε μέσο στο πεδίο της μάχης, ακολουθούμενη από στέρηση πολιτικής, οικονομικής, πολιτιστικής, γενικότερα, κάθε κυριαρχίας, με πλήρη λεηλασία της χώρας μας.

Εκτοξεύτηκε και πυρηνικός εκβιασμός 

Δεν μιλάμε μόνο για τον βομβαρδισμό του πυρηνικού σταθμού της Ζαπορίζια, που ενθαρρύνεται από τη Δύση, που απειλεί με πυρηνική καταστροφή, αλλά και για τις δηλώσεις ορισμένων υψηλόβαθμων εκπροσώπων των κορυφαίων κρατών του ΝΑΤΟ για τη δυνατότητα και το παραδεκτό χρησιμοποιώντας όπλα μαζικής καταστροφής κατά της Ρωσίας - πυρηνικά όπλα.

Σε όσους επιτρέπονται να κάνουν τέτοιες δηλώσεις για τη Ρωσία, θα ήθελα να σας υπενθυμίσω ότι η χώρα μας διαθέτει επίσης διάφορα μέσα καταστροφής και για ορισμένα στοιχεία πιο σύγχρονα από αυτά των χωρών του ΝΑΤΟ. Και εάν απειληθεί η εδαφική ακεραιότητα της χώρας μας, σίγουρα θα χρησιμοποιήσουμε όλα τα μέσα που έχουμε στη διάθεσή μας για να προστατεύσουμε τη Ρωσία και τον λαό μας. Δεν είναι μπλόφα.

Οι πολίτες της Ρωσίας μπορούν να είναι βέβαιοι ότι η εδαφική ακεραιότητα της πατρίδας μας, η ανεξαρτησία και η ελευθερία μας θα διασφαλιστούν, το τονίζω και πάλι, με όλα τα μέσα που έχουμε στη διάθεσή μας.

 Και όσοι προσπαθούν να μας εκβιάσουν με πυρηνικά όπλα πρέπει να ξέρουν ότι το ροδόγραμμα του ανέμου μπορεί επίσης να στραφεί προς την κατεύθυνση τους.

Είναι στην ιστορική μας παράδοση, στη μοίρα του λαού μας, να σταματήσουμε αυτούς που αγωνίζονται για παγκόσμια κυριαρχία, που απειλούν με διαμελισμό και υποδούλωση την Πατρίδα μας. Θα το κάνουμε τώρα, και έτσι θα γίνει.

Πιστεύω στην υποστήριξή σας.


https://www.youtube.com/watch?v=W2_eUjXx5xo

kremlin.ru

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr