Πρόεδρος Σερβίας: «Παραμένουμε στον ευρωπαϊκό δρόμο, αλλά ως κυρίαρχη χώρα»


Σεπτέμβριος 30, 2022. Ελλάδα.

Βελιγράδι.

   Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτστιτς, συναντήθηκε με τον εισηγητή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τη Σερβία,  Βλαντιμίρ Μπίλτσικ, και το μέλος της Αντιπροσωπείας της Επιτροπής Σταθεροποίησης και Προσχώρησης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, Ματιάζο Νέμετς.

« Είχα μια ανοιχτή και ειλικρινή συνομιλία με τον Βλαντιμίρ Μπίλτσικ και τον Ματιάζο Νέμετς για όλα τα σημαντικά και δύσκολα ζητήματα, για τα οποία δεν συμφωνούμε πάντα, και τα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με ενημέρωσαν για τη διάθεση στις Βρυξέλλες όσον αφορά την πολιτική της χώρα μας - γράφει στον επίσημο λογαριασμό στο Instagram ο πρόεδρος της Σερβίας.

 Ο Πρόεδρος Βούτσιτς επανέλαβε τις γνωστές θέσεις της Σερβίας σχετικά με πολυάριθμες προκλήσεις που αντιμετωπίζει όχι μόνο η Σερβία, αλλά και ολόκληρη η περιοχή και η ΕΕ, καθώς και στον παγκόσμιο πολιτικό στίβο.

«Η Σερβία παραμένει στον ευρωπαϊκό δρόμο, αλλά ως ανεξάρτητη και κυρίαρχη χώρα που λαμβάνει τις δικές της αποφάσεις σχετικά με τα κρατικά και εθνικά της συμφέροντα της», κατέληξε ο Βούτσιτς.

 


 The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr