Τουρκικά drone επιτέθηκαν στην πόλη Κομπάνι της βόρειας Συρίας



Σεπτέμβριος 26, 2022. Ελλάδα.

Η επίθεση με drone το πρωί της Δευτέρας στην πόλη Κομπάνι της βόρειας Συρίας είχε στόχο την έδρα του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Αυτόνομης Διοίκησης στην περιοχή του Ευφράτη. 

Το Συμβούλιο περιγράφει την επίθεση ως μέρος της «πρακτικής κρατικής τρομοκρατίας» της Τουρκίας.

Στόχος το Κουρδικό Συμβούλιο

Η επίθεση τουρκικού δολοφονικού drone στο Κομπάνι τη Δευτέρα στράφηκε κατά της έδρας του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Αυτόνομης Διοίκησης της Περιφέρειας του Ευφράτη.

 Αυτή είναι η δεύτερη φορά που η Τουρκία, μέλος του ΝΑΤΟ, στοχεύει ίδρυμα της Αυτόνομης Διοίκησης της Βόρειας και Ανατολικής Συρίας (AANES) προκειμένου να εξαλείψει τις βασικές προσωπικότητες της, δήλωσε το Συμβούλιο.

«Η τελευταία επίθεση στο Κομπάν είναι απλώς άλλη μια πράξη κρατικής τρομοκρατικής πρακτικής της Τουρκίας», τόνισε το Εκτελεστικό Συμβούλιο για την περιοχή του Ευφράτη, λέγοντας, «Το τουρκικό κράτος θέλει να χρησιμοποιήσει βάναυσα μέσα για να επιτύχει τον στόχο του να καταστρέψει την AANES και την προσπάθεια  της δημοκρατικής αυτοδιοίκησης. Η Άγκυρα είναι έτοιμη να χρησιμοποιήσει κάθε μέσο για να το πετύχει. Το τουρκικό κράτος απειλεί την ασφάλεια των περιοχών μας και σκορπά τον τρόμο. Στόχος είναι να υποβληθεί η βόρεια και η ανατολική Συρία σε μια βασιλεία τρόμου».

Η επίθεση με drone στο Κομπάνι σημειώθηκε στις 7:15 π.μ. τοπική ώρα το πρωί της Δευτέρας. Στόχος ήταν ένα κτίριο εκτελεστικού συμβουλίου στο κέντρο της πόλης. Κανείς δεν τραυματίστηκε, καθώς η εγκατάσταση ήταν ακόμα κλειστή τη στιγμή της αεροπορικής επιδρομής. Ωστόσο, ο βομβαρδισμός προκάλεσε σημαντικές υλικές ζημιές.

Οι επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη στη Ροζάβα έχουν γίνει καθημερινή ρουτίνα

Σε μεγάλο βαθμό απαρατήρητα από το διεθνές κοινό, τα τουρκικά drones - δολοφόνοι πραγματοποιούν επανειλημμένα επιθέσεις στις αυτοδιοικούμενες περιοχές στη βόρεια και ανατολική Συρία και τρομοκρατούν τον πληθυσμό και τις μαχητικές μονάδες της AANES μέσω της μόνιμης απειλής για τη ζωή τους. 

Μόλις στις 16 Σεπτεμβρίου, πέντε μέλη των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) σκοτώθηκαν σε επίθεση με μη επανδρωμένο αεροσκάφος του τουρκικού στρατού στην Άιν Ίσσα, ανάμεσά τους και δύο διοικητές των Μονάδων Λαϊκής Άμυνας (YPG), οι οποίοι είχαν πολεμήσει για χρόνια εναντίον της τρομοκρατικής οργάνωσης του «Ισλαμικού Κράτους» (ISIS).

 Τον Αύγουστο, 27 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε επιθέσεις τουρκικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών στην αυτόνομη περιοχή της βόρειας και ανατολικής Συρίας, μεταξύ των οποίων οκτώ ανήλικοι. Δεκάδες ακόμη άνθρωποι τραυματίστηκαν.

Anf News Rojava

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr