Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2022

Το Μαρόκο αγόρασε 150 μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα από το Ισραήλ


Οκτώβριος 2, 2022. Ελλάδα

Ισπανική εφημερίδα ανέφερε ότι το Μαρόκο αγόρασε 150 drones από μια ισραηλινή εταιρεία που ειδικεύεται στην παραγωγή drones για αποστολές κατασκοπείας και αναγνώρισης.

Σύμφωνα  με την «El Espanol» , το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό της συμφωνίας είναι ότι το Μαρόκο θα παράγει μέρος των μη επανδρωμένων αεροσκαφών, με τη δυνατότητα του αεροσκάφους να παραμένει στον αέρα για ώρες.

 Μόλις πριν από ένα χρόνο ανακοινώθηκε ότι η εταιρεία BlueBird, η μισή της οποία ανήκει στην Aerospace Industry, θα αναπτύξει βιομηχανικά έργα στον τομέα των μη επανδρωμένων αεροσκαφών στο Μαρόκο.

Το drone WanderB της BlueBird Aero Systems είναι ένα drone νοημοσύνης, επιτήρησης και αναγνώρισης (ISR) που έχει σχεδιαστεί ως μια ευέλικτη και εύχρηστη πλατφόρμα.


Αυτός ο τύπος drone είναι σε θέση να απογειώνεται και να προσγειώνεται κάθετα και μπορεί να λειτουργεί σε πολύ μικρά μέρη όπως το κατάστρωμα ενός πλοίου ή τις στέγες των σπιτιών. 

Οι υψηλής απόδοσης αισθητήρες, οι επικοινωνίες και οι αλγόριθμοι λογισμικού το καθιστούν την ιδανική επιλογή για ένα ευρύ φάσμα εργασιών.

Ένα άλλο χαρακτηριστικό του είναι ότι έχει χαρακτηριστικό αορατότητας, κυρίως χάρη στο μικρό του μέγεθος.

Το αεροπλάνο έχει εμβέλεια κάλυψης 50 km και μπορεί να ελεγχθεί από επίγειους σταθμούς.

Το Μαρόκο χρησιμοποιεί drones για σκοπούς πληροφοριών και για την παρακολούθηση των συνόρων του, σύμφωνα με τοπικούς στρατιωτικούς εμπειρογνώμονες.

Οι δύο χώρες επανέλαβαν διπλωματικές σχέσεις στα τέλη του 2020 ως μέρος μιας τριμερούς συμφωνίας στην οποία οι Ηνωμένες Πολιτείες αναγνώρισαν την κυριαρχία του Μαρόκου στη Δυτική Σαχάρα, η οποία αμφισβητείται με το Μέτωπο Polisario που υποστηρίζεται από την Αλγερία.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr